AcasăȘTIRI EXTERNEScandal la școală. Un profesor șochează elevii: „Rasa mea albă este superioară”...

Scandal la școală. Un profesor șochează elevii: „Rasa mea albă este superioară” – VIDEO

Scandal la școală. Un profesor șochează elevii: „Rasa mea albă este superioară” - VIDEO / Foto: printscreen

Un profesor alb de la Bohls Middle School din Pflugerville, Texas, SUA, a fost suspendat după ce a făcut comentarii considerate „rasiste” în fața elevilor.

„În sufletul meu sunt etnocentric, ceea ce înseamnă că eu cred că rasa mea albă este superioară”, a declarat profesorul, a cărui identitate rămâne necunoscută. O înregistrare video a scenei, care a avut loc la o școală din Texas, SUA, a făcut înconjurul internetului.

„Ar trebui să aveți respect, pentru că eu sunt cinstit”

În videoclip, se poate auzi reacția elevilor, dintre care mulți nu sunt albi, la comentariile făcute de profesor.

„Deci albul este mai bun decât toți?”, a spus un elev care nu apare în înregistrare. „Lăsați-mă să termin”, a spus profesorul. „Cred că toată lumea crede asta. Doar că nu sunt sinceri în privința asta”.

„Hei, eu nu sunt rasist, iubesc toate genurile de oameni”, spune un elev. „Am spus eu că nu-mi plac oamenii?”, răspunde profesorul. Conversația a continuat. „Cred că toată lumea este rasistă la acest nivel”, a spus profesorul. „Deci, ce vrei să spui că ești ce? Rasist?”, întreabă un alt elev. Profesorul răspunde apoi afirmativ.

„V-am respectat mult timp. Dar acum nu mai am nici un respect pentru dumneavoastră”, a adăugat un alt elev de culoare. „Nu, ar trebui să ai mai mult respect pentru că eu sunt cinstit”, a spus profesorul.

Comentarii „nepotrivite”

Directorul consiliului școlar a condamnat comentariile profesorului, spunând că a fost o „conversație nepotrivită” cu elevii, informează 24 Heures.

„Înregistrarea video a conversației include declarații pe care noi le considerăm extrem de nepotrivite. Profesorul a fost plasat în concediu administrativ în timp ce resursele umane efectuează o anchetă”, a declarat el, cerându-și totodată scuze elevilor și părinților acestora.

Într-un interviu pentru ABC, mama unuia dintre elevi a declarat că situația i se pare „tulburătoare”. Tatăl unui alt elev, care a declarat că a fost el însuși o victimă a rasismului, a condamnat, de asemenea, comentariile profesorului ca fiind „inacceptabile”.

author avatar
Tudor Borcea
394 afisari

10 COMENTARII

  1. au ajuns de kko. in america daca te adresezi unui negru ptr o finformatie e un intreg protocol. jai-z insusi recunoaste grotescul situatiei

  2. A îmbătrînit degeaba ăla. Prostului degeaba-i spui că-i prostnu? Măcar atât trebuia să știe, idiotul.

  3. A spus ceva gresit ?
    Atunci de ce negri saliveaza si ar da ani din viata sa se cupleze cu o blonda planturoasa cu ochi albastri ?

    • Nu a zis greșit doar că nu spui așa. Acționezi. Le „demonstrezi”, nu?
      Acum e cu B.L.M. la ei, la noi cu Ț.L.M.

  4. Toti oamenii sunt rasisti dar albii, ca la toate celelalte lucruri, sunt mai buni la asta .

  5. Cati laureati Nobel in matematici, fizica, chimie sunt negri si cati sunt albi? Pana la urma matematica este baza a civilizatiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger