AcasăȘTIRI EXTERNENUCLEARĂ la Casa Albă. A fost condamnat pentru fraudă fiscală! Hunter Biden,...

NUCLEARĂ la Casa Albă. A fost condamnat pentru fraudă fiscală! Hunter Biden, fără scăpare?

Scandal la Casa Albă. Tovarășul lui Hunter Biden, fiul președintelui SUA, merge la închisoare pentru fraudă

Devon Archer, un prieten apropiat și fost partener de afaceri al fiului președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat luni pentru fraudarea unui trib de nativi americani cu aproximativ 60 de milioane de dolari în obligațiuni.

Devon Archer a fost condamnat la un an și o zi într-o închisoare federală de judecătorul Ronnie Abrams din Manhattan, care a spus că infracțiunea este „prea gravă” pentru a-l lăsa în libertate.

Judecătorul a subliniat că tribul în cauză, Ogala Sioux, este unul din cele mai sărace din Statele Unite, scrie New York Post.

Fraudă fără scrupule

Înainte de arestarea sa, Archer a lucrat alături de Hunter Biden în consiliul de administrație al Burisma Holdings, o companie energetică cu sediul în Ucraina. Atât Archer, cât și Biden au stat ani de zile în consiliul de administrație al Burisma, fiind plătiți cu peste 83.000 de dolari pe lună.

Archer a fost condamnat de un juriu pentru complot în vederea comiterii de fraudă cu valori mobiliare și fraudă cu titluri de valoare, după un proces din 2018. Procurorii au acuzat că Archer și ceilalți inculpați au cumpărat peste 60 de milioane de dolari în obligațiuni de la Oglala Sioux. Ei au conspirat pentru ca Wakpamni Lake Community Corporation să emită o serie de obligațiuni tribale și au fraudat atât tribul, cât și cumpărătorii de obligațiuni.

Archer și un alt inculpat au folosit obligațiunile pentru a „construi o mega-companie de servicii financiare”.

„Archer a devenit un jucător-cheie în schemă, anticipând că, atunci când schema va reuși, va conduce conglomeratul rezultat și, în cele din urmă, va obține profituri masive din vânzarea acestuia”, potrivit procurorilor.

După condamnarea sa, Abrams a admis cererea lui Archer pentru un nou proces, dar decizia a fost respinsă de o curte federală de apel și condamnarea a fost restabilită.

author avatar
Tudor Borcea