AcasăȘTIRI EXTERNESCANDAL între Rusia şi Norvegia după reacţia unui consul scandinav: "Urăsc rușii......

SCANDAL între Rusia şi Norvegia după reacţia unui consul scandinav: „Urăsc rușii… dați-mi o cameră curată!” (VIDEO)

Au apărut tensiuni mari între Rusia şi Norvegia după ce Elisabeth Ellingsen, consul norvegian la Murmansk, nordul Rusiei, a provocat un scandal într-un hotel, din cauză că, acuză ea, n-a primit o cameră curată.

Femeia a făcut o criză de nervi în recepția hotelului Azimut, în care urma să se cazeze, arată un videoclip difuzat de canalul de Telegram Mash.

A zis că nu e „spălătoreasă rusoaică”

Urăsc rușii! Stau aici până când primesc o cameră. Cât de bine curățați voi camera aia? Știi că sunt obișnuită să curăț camerele. Sunt din Scandinavia, nu vreo spălătoreasă rusoaică”, se aude diplomatul, care vorbește în limba engleză.

„Nu este curat? Pot măcar să dorm în pat? Doamne, ce naiba?”, mai spune ea, disperată că durează prea mult operațiunea de check-in la hotelul din Murmansk.

Ministerul de Externe norvegian a declarat că „regretă profund” incidentul.

„Sentimentele exprimate nu reflectă politica norvegiană sau atitudinea norvegiană față de Rusia și poporul rus”, a transmis acesta, adăugând că ministerul se ocupă de incident „prin canalele corespunzătoare”.

Cum a reacţionat Rusia?

Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat pe Telegram: „Ministerul rus de Externe are în vedere o reacție la acest act scandalos de ură, naționalism și xenofobie”.

Potrivit site-ului Ambasadei Norvegiei la Moscova, Consulatul General al Norvegiei la Murmansk este închis de la 1 iulie. Motivul: situația „dificilă” în relațiile bilaterale.

author avatar
Andrei Ștefan