AcasăȘTIRI EXTERNEScandal internațional la Interpol. Acuzații incredibile aduse șefului organizației / Parchetul antitero...

Scandal internațional la Interpol. Acuzații incredibile aduse șefului organizației / Parchetul antitero deschide o anchetă

Scandal internațional la Interpol. Acuzații incredibile aduse șefului organizației / Parchetul antitero deschide o anchetă

O anchetă judiciară a fost deschisă la sfârșitul lunii martie la Paris pentru „complicitate la tortură” după ce doi cetățeni britanici au depus o plângere împotriva președintelui Interpol, Ahmed Nasser al-Raisi.

Parchetul național antiterorist (Pnat) a confirmat că a încredințat o anchetă unui judecător de instrucție parizian după o plângere cu constituire de parte civilă care evocă „torturi” și „detenții arbitrare” în 2018 și 2019, de care Ahmed Nasser Al-Raisi ar fi fost complice în calitate de ofițer superior de poliție al Emiratelor Arabe Unite.

Numirea lui Al-Raisi, extrem de controversată

Acest tip de plângere permite Franței să obțină desemnarea cvasi-automată a unui judecător de instrucție, independent din punct de vedere statutar.

Într-un comunicat, cei doi britanici au precizat că vor „furniza miercuri, în cadrul unei audieri, la cererea judecătorului de instrucție” al secției de crime împotriva umanității din cadrul tribunalului judiciar din Paris, dovezi ale torturii” de care îl acuză pe Al-Raisi, scrie Rtbf.

Al-Raisi a fost ales președinte al organizației internaționale de poliție de către statele membre în noiembrie, spre disperarea activiștilor pentru drepturile omului și a politicienilor.

Pnat a deschis, de asemenea, o anchetă preliminară asupra generalului maior Al-Raisi, după o plângere de „tortură” și „acte barbare” depusă de ONG-ul Gulf Centre for Human Rights, în legătură cu soarta lui Ahmed Mansoor, unul dintre cei mai importanți apărători ai drepturilor omului din Emiratele Arabe Unite.

Într-o declarație emisă în ianuarie 2020, Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite a respins afirmațiile „nefondate” ale ONG-urilor cu privire la soarta lui Mansoor. În această privință, Interpolul subliniase în ianuarie că disputa este „o chestiune între părțile implicate”.

author avatar
Tudor Borcea
538 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai pe langa Cucuveaua romanca,sania cu zurgalai penali agatati de coada,trebuia cocotat la varful „statului de drept ” UE,si un politai cat mai penal yesman pt. ca echipa care tine de sase la jafurile mafiotilor din conducerea Ue,sa fie completa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger