AcasăȘTIRI EXTERNEScandal în SUA! Decanul unei școli de top și-a fabricat diplome pe...

Scandal în SUA! Decanul unei școli de top și-a fabricat diplome pe alese. Cum și-a păcălit colegii și studenții

decanScandal în SUA! Decanul unei școli de top și-a fabricat diplome pe alese. Cum și-a păcălit colegii și studenții

Decanul unei școli de afaceri din Houston, care a servit cândva ca gardian elvețian al Papei Ioan Paul al II-lea, a demisionat din funcție, după ce ar fi mințit că avea mai multe diplome.

Mario Enzler a fost forțat să renunțe la postul său de la Universitatea St Thomas vineri, după izbucnirea scandalului.

Mario Enzler a fost gardian elvețian la Vatican

Profesorul, care a servit ca gardian elvețian – forțele armate ale Vaticanului care îl protejează pe Suveranul pontif – și care a cunoscut-o odată pe Maica Tereza, a spus că a obținut un doctorat de la o universitate din Italia nata, care nu oferă doctorate.

După doar doi ani de când obținuse postul, Mario Enzler a demisionat în urma acuzațiilor că și-ar fi falsificat diplomele, inclusiv un doctorat la un conservator din Italia, care nu oferă doctorate și o diplomă de licență în muzică clasică.

Colegiul de la care a pretins că și-a luat diploma de licență s-a dovedit a fi doar un liceu, potrivit Daily Mail.

Și-a fabricat diplomele de doctorat și licență la universități din Italia

Se presupune că Enzler a fost dar de gol de mai mulți profesori de la St Thomas, care s-au preocupat de stilul său de predare și i-au răscolit trecutul.

Mario Enzler a fost gardian elvețian al Papei Ioan Paul al II-lea, despre care a scris o carte. Apoi a lucrat ca bancher la UBS – o companie bancară elvețiană – timp de 16 ani, după care a devenit director la New England Classical Academy, pe care a fondat-o împreună cu soția sa în New Hampshire.

Enzler a continuat să lucreze ca profesor de economie și afaceri la Universitatea Catolică din America.

Și la noi au fost descoperite mai multe diplome false eliberate de universităţi publice, ba una dintre ele, chiar de un înalt prestigiu academic. Cele mai notorii anchete sunt cele care vizează universitățile Valahia și Spiru Haret, unde mai mulți politicieni au absolvit programe de licență și master.

author avatar
Andreea Vlad
346 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger