AcasăȘTIRI EXTERNERusia şi-ar fi împânzit reţeaua de spioni până în inima Europei! Pe...

Rusia şi-ar fi împânzit reţeaua de spioni până în inima Europei! Pe cine ar fi pus „mâna”

Ministrul de Interne al Germaniei vrea să-l concedieze pe șeful securității cibernetice a țării, Arne Schönbohm. Rapoartele susțin că Arne Schönbohm ar fi avut contacte cu persoane care au legătură cu agenția de spionaj a Rusiei.

Se pare că autoritățile germane speră să-i atribuie lui Schönbohm un nou rol, mai degrabă decât să-l demită pur și simplu, întrucât prevederile legii privind funcția publică impun limitări în ceea ce privește concedierea funcționarilor publici.

Urmează o furtună politică?

O eventuală anchetare a lui Schonbohm de către procurori ar avea potențialul să declanșeze o furtună politică în Germania, acesta ocuând funcția de șef al BSI din 2016.

„Aceste acuzaţii trebuie să fie investigate în mod decisiv”, a declarat şeful comisiei parlamentare de control a activităţii serviciilor de informaţii germane, Konstantin von Notz.

Compania Protelion, în vizor

Printre membrii consiliului se numără compania de securitate cibernetică Protelion, cu sediul la Berlin. Până la sfârșitul lunii martie, firma și-a desfășurat activitatea sub numele de Infotecs GmbH.

Potrivit rețelei de cercetare Policy Network Analytics, Protelion nee Infotecs a fost o filială a firmei rusești O.A.O. Infotecs, operată de un fost membru KGB.

author avatar
Andrei Ștefan