AcasăȘTIRI EXTERNEUn steag ucrainean, aruncat la coșul de gunoi de poliția germană -...

Un steag ucrainean, aruncat la coșul de gunoi de poliția germană – VIDEO

Un steag ucrainean, aruncat la coșul de gunoi de poliția germană - VIDEO

Poliția germană a ordonat strângerea unui imens steag ucrainean arborat duminică, 8 mai, la Berlin.

Poliția germană a ordonat demonstranților adunați în fața Memorialului sovietic din Berlin să împăturească un steag ucrainean uriaș, în ajunul comemorării din 9 mai a Rusiei, care sărbătorește victoria asupra Germaniei naziste din 1945.

Un steag de 25 de metri lungime

„Pentru a menține comemorarea pașnică și demnă în prim-plan, colegii noștri s-au asigurat că un steag ucrainean de aproximativ 25 de metri lungime a fost strâns” după ce a fost desfășurat, a scris pe Twitter poliția din Berlin.

De teama unor încăierări, poliția berlineză a anunțat vineri că va interzice arborarea de steaguri sau simboluri militare în aproximativ 15 locuri din capitala germană în timpul comemorării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, care urmează să continue luni.

1.600 de polițiști desfășurați

Monumentul, situat la marginea parcului Tiergarten, nu departe de Poarta Brandenburg, celebrează memoria celor 80.000 de soldați sovietici uciși în bătălia de la Berlin înainte de capitularea Germaniei naziste la 8 mai 1945. Acesta este flancat de două tancuri, în timp ce o statuie din bronz a unui soldat triumfător al Armatei Roșii se află pe un soclu de marmură.

Aproximativ 1.600 de ofițeri de poliție au fost desfășurați duminică în capitala germană pentru a preveni posibile incidente, în timp ce 1.800 de polițiști vor fi desfășurați luni, în contextul în care parada militară din 9 mai de la Moscova marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

author avatar
Tudor Borcea