AcasăȘTIRI EXTERNESCANDAL din nou pe străzile Israelului. Protestatarii au cerut demisia lui Netanyahu...

SCANDAL din nou pe străzile Israelului. Protestatarii au cerut demisia lui Netanyahu şi alegeri anticipate (VIDEO)

Au fost din nou revolte pe străzile Israelului, sâmbătă noapte. Protestatarii din Tel Aviv, Cezareea şi Haifa i-au cerut demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu şi alegeri anticipate.

Manifestanţii au cerut, de asemenea, eliberarea tuturor ostaticilor israelieni deţinuţi în Gaza înainte de împlinirea a şase luni de la începerea ostilităţilor.

100.000 de protestatari la Tel Aviv

La Tel Aviv, 100.000 de oameni, potrivit organizatorilor, s-au adunat în „piaţa democraţiei”, o intersecţie astfel redenumită după marşurile uriaşe din 2023 împotriva unui proiect de reformă a justiţiei susţinut de prim-ministrul Netanyahu, dar care nu a avut succes.

Mulţi oameni fluturau steaguri israeliene şi purtau pancarte cu imagini ale ostaticilor, cerând guvernului să îi aducă acasă în viaţă. Protestatarii au fost auziţi scandând:

„Nu ne este frică; voi aţi distrus ţara, iar noi o vom repara. Îi vrem (pe ostatici) înapoi în viaţă şi nu în sicrie”.

Ciocniri între poliţişti şi demonstranţi

Demonstraţii au fost organizate şi în alte 50 de localităţi. În Cezareea, la nord de Tel Aviv, au izbucnit ciocniri între poliţişti şi demonstranţii care au încercat să se apropie de reşedinţa privată a premierului Netanyahu, iar o persoană a fost arestată, potrivit presei israeliene.

Protestatarii din Haifa au numit guvernul unul ratat, spunând că Netanyahu este „vinovat, vinovat, vinovat”.

„Alegeri acum!”, scria pe un banner ţinut de un protestatar.

author avatar
Andrei Ștefan