AcasăȘTIRI EXTERNEScandal de spionaj în NATO. Ofițer militar francez, suspectat că furniza informații...

Scandal de spionaj în NATO. Ofițer militar francez, suspectat că furniza informații secrete Rusiei / Îl așteaptă ani grei de închisoare

spion rusia

Procurorii francezi au lansat o anchetă împotriva unui locotenent-colonel al Forțelor Armate Franceze, care este suspectat că a furnizat date „ultra-sensibile” serviciilor speciale rusești, potrivit postului de radio Europe-1.

Informația a fost confirmată de ministrul francez al Apărării, Florence Parly. „Un ofițer superior se confruntă cu proceduri legale pentru încălcarea securității”, a spus ea. „Am luat toate măsurile de salvgardare necesare.” Aceasta a precizat că ofiţerul despre care se presupune că lucra la un centru de comandă NATO de lângă Napoli, a fost reținut de Direcţia Generală pentru Securitatea Internă (DGSI) – serviciul francez de contraspionaj – când se pregătea să se întoarcă în Italia, după concediul petrecut în Franţa.

„Acum este important ca sistemul judiciar să își desfășoare activitatea în conformitate cu principiul secretului anchetei.”, a declarat ministurl francez al Apărării.

Este acuzat de înaltă trădare

Ofițerul este arestat preventiv la închisoarea Sante din Paris și riscă 15 ani de închisoare. Acesta este acuzat că a furnizat serviciilor secrete ale Rusiei informații ultrasensibile din domeniul securității interne franceze, așa că va fi judecat pentru infracțiunea de trădare.

Furnizarea de documente sau informații ultra-sensibile unui agent rus este un act catalogat drept trădare de justiția franceză, scrie Europe 1. Aceasta este o infracțiune care este pedepsită cu cincisprezece ani de închisoare.

Conform informațiilor Europa 1, suspectul, în vârstă de 50 de ani și tată a cinci copii, are rude îndepărtate în Rusia și cunoaște fluent limba acestei țări. În Italia a fost văzut în contact cu un spion rus, agent al G.R.U. De îndată ce au apărut aceste suspiciuni, Franța nu a vrut să-și asume riscul de a-l lăsa să acționeze.

author avatar
Andreea Vlad
284 afisari

2 COMENTARII

  1. cred ca activitatea lui de spionaj a fost deconspirata de vreo cartita din cadrul GRU
    Asta e spionajul face fiecare ce si cum poate … ha!ha!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger