AcasăȘTIRI EXTERNEScandal de spionaj în Europa: un agent de pază de la Ambasada...

Scandal de spionaj în Europa: un agent de pază de la Ambasada britanică din Berlin colabora cu Moscova / Și Polonia a descoperit doi spioni

spion

David Smith, britanicul de 57 de ani, care a furnizat informaţii secrete serviciilor secrete ruse începând din noiembrie 2020, a fost extrădat miercuri din Germania în Marea Britanie.

Individul trăia în Potsdam și lucra ca agent de securitate la ambasada britanică din Berlin. Poliţia germană îl arestase pe David Ballantyne Smith în august anul trecut. Conform Parchetului federal german, cetățeanul britanic a furnizat, în cel puțin o ocazie, documente obţinute în cursul activităţii profesionale unui reprezentant al serviciilor ruse de informaţii. În schimbul documentelor oferite, a fost plătit.

El este acuzat de colectarea de informaţii de la ambasadă cu intenţia de a le transmite unui stat străin, a anunţat Parchetul regal britanic (CPS). Smith este acuzat de nouă infracțiuni în conformitate cu Legea privind secretele oficiale, a anunțat Poliția Metropolitată și va compărea joi la tribunalul Westminster Magistrates’ Court.

Cetățeni din Belarus, acuzați că spionau în Polonia pentru Minsk

Și Polonia a arestat doi cetăţeni din Belarus sub acuzaţia de spionaj pentru Minsk şi ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi, a anunţat, miercuri, un parchet regional, relatează Reuters.

„Suspecţii sunt acuzaţi de spionaj în numele serviciilor de informaţii din Belarus”, a anunţat un parchet regional din Poznan (vestul Poloniei), într-un comunicat. „Sunt bănuiţi, printre altele, că au efectuat operaţiuni de recunoaştere a instalaţiilor militare şi civile de importanţă critică pentru apărarea Republicii Polone”, se mai precizează în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger