AcasăȘTIRI EXTERNEScandal de corupție la Kiev. Preşedintele Curţii Supreme, reţinut pentru mită /...

Scandal de corupție la Kiev. Preşedintele Curţii Supreme, reţinut pentru mită / Suma e colosală

mitafoto: Twitter @nexta_tv

Preşedintele Curţii Supreme a Ucrainei, Vsevolod Kniaziev, a fost reţinut pentru că ar fi primit o mită de aproximativ 3 milioane de dolari.

Biroul Naţional Anticorupţie şi Parchetul Specializat Anticorupţie au confirmat că au demascat o „schemă de corupţie pe scară largă la Curtea Supremă” derulată de conducerea instanţei şi de judecători, conform Kyiv Independent.

Vsevolod Kniaziev a primit mită de 3 milioane de dolari

„NABU și SAP au expus corupția pe scară largă din cadrul Curții Supreme, în special o schemă de obținere a unor avantaje necuvenite de către conducerea și judecătorii Curții Supreme”, au declarat organismele anticorupție pe Facebook.

Anunţul făcut de Biroul Naţional Anticorupţie este însoţit de o fotografie cu o canapea pe care se află mai multe teancuri de bani.

Kniaziev, prezidează Curtea Supremă de la 1 decembrie 2021, primea bani de la persoane care doreau o decizie a instanţei favorabilă miliardarului ucrainean Kostyantyn Zhevago, potrivit unor surse din cadrul Biroului Naţional Anticorupţie.

Curtea Supremă a examinat cazul privind deţinerea de către Zhevago a 40,19% din Poltava Mining and Processing Plant, parte a grupului Ferrexpo, hotărând că îi permite lui Zhevago să păstreze acţiunile.

Pe 2 februarie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat că contabilul-şef al fabricii a fost acuzat de evaziune fiscală şi fals.

author avatar
Andreea Vlad
539 afisari

9 COMENTARII

  1. CE INSEAMNA SA FII PROST…IEI SPAGA DOLARI CASH…..CAND BANCILE CU DOLARI S-AU INCHIS…..AU SI TALIBANII CATEVA TONE DE DOLARI,DEGEABA//CAP AI MINTE CE-TI MAI TREBUIE

  2. SLAVA UCRAINA! A FOST LAURA KOVESI TAMAN IN VREMEA PRIMIRII SPAGII SA VADA CUM E CU CORUPTIA IN UCRAINA! A TERMINAT DEJA CORUPTIA DIN IUROPA, A PUS LA ADAPOST MULTINATIONALELE SI CAND SA ISI BEA LULUTA CAFEAUA …POC! SPAGA ANTICORUPTIEI LA KIEV! UN FEL DE CLAUDIU DUMITRESCU, CARUIA I-A GAURIT CINEVA PROTECTIA! UCRAINA VREA IN U.E. SI IN N.A.T.O. MILIOANE DE EURO IAU CALEA PARANDARATULUI, ARMELE IAU CALEA AFRICII, CEREALELE IAU CALEA EUROPEI, SI TOATA PUTREZICIUNEA OCCIDENTULUI PLANGE DE MILA LUI ZELENSKI…KOVESI S-A PLIMBAT PRIN BUCURESTI CU 4 BODYGUARZI, SA O VAZA NEAMURILE CE MARE A AJUNS EA! TOTUSI, DE CE NU S-A STRANS INCA IN BRATE CU ZELENSKI?! CA AMBII SUNT EROI DE MUCAVA…

    • Vine valu’ si-mi ia calu… Activitate intensa si glorioasa pt baietii cu ochi albastri. Sklava ukronazia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger