AcasăȘTIRI EXTERNEScandal corporatist: Bill Gates al englezilor se confruntă cu extrădarea în SUA

Scandal corporatist: Bill Gates al englezilor se confruntă cu extrădarea în SUA

Mike Lynch, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori în domeniul tehnologiei din Marea Britanie și afacerist care a fost adesea numit „Bill Gates din Marea Britanie”, este pe punctul de a fi extrădat în SUA pentru a se confrunta cu acuzații penale legate de vânzarea firmei sale pentru Hewlett-Packard.

Lynch, în vârstă de 56 de ani, și-a vândut start-up-ul de software Autonomy către HP în 2011 pentru 11,7 miliarde de dolari, devenind instantaneu unul dintre cei mai bogați fondatori de tehnologie din Marea Britanie.

Oferta HP a fost cu 64% mai mare decât valoarea de piață a Autonomy. Prețul acțiunilor gigantului IT de pe Wall Street s-a prăbușit cu 20% în ziua în care tranzacția a fost anunțată, în timp ce Autonomy a crescut cu peste 70%.

Un an mai târziu, HP a anunțat o reducere de 8,8 miliarde de dolari a companiei, susținând că „neregularitățile contabile” au determinat-o să plătească prea mult pentru Autonomy, care a vândut companiilor software de analiză a datelor.

Principala acuzație a HP, care pretinde despăgubiri de 5 miliarde de dolari, este că directorii Autonomy au umflat veniturile companiei cu 700 de milioane de dolari.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, a aprobat extrădarea lui Lynch în SUA, dar experții juridici au declarat pentru CNBC că procedurile ar putea dura 12 luni. HP a câștigat majoritatea acuzațiilor, a spus judecătorul Robert Hildyard, deși daunele ar fi semnificativ mai mici decât cele 5 miliarde de dolari solicitate de companie.

În 2019, Sushovan Hussain, fostul director financiar al Autonomy, a fost acuzat de fraudă și condamnat la cinci ani de închisoare de către un tribunal din San Francisco.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger