AcasăȘTIRI EXTERNESateliți de cercetare ai UE, atacați de pe teritoriul Rusiei

Sateliți de cercetare ai UE, atacați de pe teritoriul Rusiei

Sateliți de cercetare ai UE, atacați de pe teritoriul Rusiei

Unul din sateliții Sentinel-1 lansat de Agenția Spațială Europeană ar fi fost puternic atacat de stațiile de război electronic din Rusia.

Probleme în funcționarea acestuia au apărut joi, 22 iulie, când dispozitivul explora peninsula Crimeea și zona Donbas, potrivit datelor publicate de mass media ruse.

Anumite defecțiuni au fost observate și la celălalt satelit al misiunii Sentinel-1, care veghează în tandem cu primul satelit. Ambii au fost lansați în cadrul programului Copernicus al Uniunii Europene, destinat observării Pământului, scrie Defense Romania.

 Moscova: sateliții, o amenințare pentru Rusia și China

Rusia a avertizat anterior că datele obținute cu ajutorul sateliților din constelațiile Sentinel-1 și Sentinel-2 reprezintă o amenințare pentru Forțele Navale ale Rusiei și Chinei.

Cei doi sateliți ai misiunii Sentinel-1 sunt destinați observării Pământului de pe o orbită joasă (693 km). Funcțiile principale ale acestora constau în obținerea de fotografii de înaltă rezoluție, precum și în cercetarea Pământului cu ajutorul undelor electromagnetice din banda C (4-8 GHz) care permit o foarte bună cartografiere (radar de apertură sintetică  – C-SAR), având aparatura de emisie/recepție centrată pe frecvența de 5,5 GHz.

Bruiaj electronic

Dificultățile cu care se confruntă astfel de sisteme satelitare constau în faptul că, pe lângă reflexia semnalelor proprii, recepționează și alte semnale inclusiv de la sisteme de bruiaj, care depreciază calitatea recepției sau o compromit total.

Sistemele rusești de război electronic Tirada-2/3 fac față cu succes unei astfel de misiuni de bruiaj. Un contract de achiziționare pentru acestea a fost încheiat în anul 2018.

 

author avatar
Tudor Borcea
648 afisari

3 COMENTARII

  1. Cei doi sateliti ai UE sunt foarte buni pt Romania pt ca permit controlarea stricta a taierilor de padure. Imaginile lor sunt gratuite pentru oricine. Softul lor poate fi de asemenea accesat de oricine GRATUIT – se pot vedea taierile de copaci in timp real pentru intreaga suprafata a Romaniei. Ar trebui sa existe macar 2 angajati ai statului sau cineva din societatea civila efectiv sa faca asta. Incercati sa scrieti mai mult despre acest subiect! Ar salva padurile tarii noastre. Sunt efectiv training-uri pe YT care arata cum poti sa monitorizezi taierile de padure (la zi). Vezi exact unde ce cum cat – si istoric.

  2. Le-a mai doborat americanii un satelit militar cu f16, e teribil de usor dai in 2 mach drept pana in mezosfera la 100 km de acolo armezi un Aim 9 pui infrarosu pe satelit si apoi cand iti spune Nasa ca au satelitii la nr, tragi si dupa 20 de km bum in moalele capului acolo unde i otelu mai moale 💥…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger