AcasăȘTIRI EXTERNESârbii ameninţă secutitatea din Balcani: paradă cu noile sisteme de rachete chinezești...

Sârbii ameninţă secutitatea din Balcani: paradă cu noile sisteme de rachete chinezești și rusești!

America și Germania amenință Serbia. Armele, scoase pe masă!

Serbia a prezentat sâmbătă în premieră sistemul modern de apărare aeriană FK-3, recent achiziţionat din China. „Am reuşit recent să investim mai mulţi bani şi rezultatul este că ne-am echipat armata cu resurse moderne”, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic.

SUA au avertizat Serbia că nu ar trebui să achiziţioneze sistemul de apărare aeriană chinezesc.

Ce sunt rachetele FK-3?

Sistemul poate lovi aparate aeriene, rachete şi drone şi se spune că este bazat pe sistemul rusesc S-300. Serbia a încheiat deja acordul de achiziţie în 2019. La începutul lui aprilie, China a livrat primele componente.

„Nu vom mai permite să fim un sac de box pentru nimeni”, a declarat Vucic, referindu-se aparent la bombardarea de 78 de zile a Serbiei de către NATO în 1999 pentru atacul sângeros împotriva separatiștilor albanezi din Kosovo. Serbia, care a fost în război cu vecinii săi în anii 1990, nu recunoaște independența Kosovo, declarată în 2008.

Serbia vrea în UE, dar cumpără din China şi Rusia

Deși Serbia caută oficial să devină membră a Uniunii Europene, ea s-a înarmat în principal cu arme rusești și chinezești, inclusiv tancuri de luptă T-72, avioane de luptă MiG-29, elicoptere de atac Mi-35 și drone.

În mandatul lui Vucic, statul balcanic a aprofundat relaţiile cu Rusia. Totuşi, în Adunarea Generală a ONU, Belgradul a fost printre ţările care a condamnat invazia rusă în Ucraina. În acelaşi timp, Serbia a arătat că nu este dispusă să se alăture sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

Serbia doreşte să adere la UE, dar nu şi la NATO. Totuşi, participă la programul Parteneriatul NATO pentru pace.

author avatar
Andrei Ștefan
527 afisari

8 COMENTARII

  1. Chinezarii.
    Sunt bune pentru artificiii si la parada.
    Sunt multe magazine „chinezesti ” la care romanasii dau buluc. Cat dai atata si face . Cat despre sarbi numai de bine …

  2. Măi oameni buni, lăsați-i să se joace la lădița lor de nisip și să-și facă toate castelele pe care le vor. După ce și-au dezintegrat țara cu bună-știință se izolează temeinic pentru încă 1-2 generații.

  3. Serbia o tara care nu este ocupata de NATO face ce vrea sir ii sint fratii nostrii patrioti si nu vor sa colaboreze militar cu drogatii si pedofilii NATO ,mai bine cu China si Rusia decit cu drogatii ,pedofilii si transgender

    • Dezorientatule, ar trebui să te tratezi, ești într-un sevraj permanent! Bați câmpii cu prostiile tale de acum enervante!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger