AcasăȘTIRI EXTERNESărbători de iarnă în lockdown? Restricții de călătorie pentru persoanele care refuză...

Sărbători de iarnă în lockdown? Restricții de călătorie pentru persoanele care refuză vaccinarea cu a treia doză

vaccinareSărbători de iarnă în lockdown? Restricții de călătorie pentru persoanele care refuză vaccinarea cu a treia doză

Cetățenii Marii Britanii pot evita restricțiile anti-COVID-19 în perioada sărbătorilor de iarnă dacă se vaccinează cu a treia doză de ser odată ce sunt eligibili, a declarat ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid.

Peste 10 milioane de britanici au primit deja doza booster, potrivit The Guardian. Cu toate acestea, aproximativ 30% dintre persoanele de peste 80 de ani și mai mult de 60% dintre persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste nu au primit încă supra-rapelul.

De aceea, autoritățile britanice fac planuri pentru restricții de călătorie în cazul persoanelor care nu își fac doza a treia, potrivit unor surse guvernamentale.

Marea Britanie doreşte intensificarea campaniei de vaccinare

Sajid Javid le-a recomandat britanicilor să se vaccineze cu a treia doză cât mai repede – spunând că „imunitatea începe să scadă după șase luni”, ceea ce înseamnă că e nevoie de un booster pentru a-i proteja pe cei din categoriile vulnerabile în perioada iernii. „Dacă ne unim cu toții și ne jucăm fiecare rolul, putem trece peste această iarnă dificilă, putem evita revenirea la restricții și ne putem bucura de Crăciun”, a subliniat ministrul britanic al Sănătății.

În Marea Britanie, cetățenii cu vârste mai mari de 50 de ani, angajații sectorului sanitar și persoanele care suferă de afecțiuni grave pot primi boosterul dacă au trecut cel puțin șase luni de când le-a fost administrată a doua doză.

Multe țări europene au reintrodus diverse restricții pentru controlul pandemiei, în condițiile în care bilanțul infectărilor de pe continent este din nou în creștere, transmite Politico.

author avatar
Andreea Vlad