AcasăȘTIRI EXTERNESărbători cu scandal la Berlin. Ecologiștii au tăiat vârful bradului de Crăciun...

Sărbători cu scandal la Berlin. Ecologiștii au tăiat vârful bradului de Crăciun / Răspunsul cancelarului Olaf Scholz

Sărbători cu scandal la Berlin. Ecologiștii au tăiat vârful bradului de Crăciun / Răspunsul cancelarului Olaf Scholz / Foto: printscreen

Activiștii grupului Letzte Generation vor să arate că Germania vede până acum doar „vârful” catastrofei climatice în curs de desfășurare, au explicat ei.

Activiștii pentru climă au revendicat, miercuri,  faptul că au tăiat vârful bradului de Crăciun ridicat în fața emblematicei Porți Brandenburg din Berlin.

„Acesta este doar vârful bradului de Crăciun”

Grupul Letzte Generation (Ultima Generație), care a desfășurat numeroase acțiuni de sensibilizare cu privire la încălzirea globală, vrea să arate că Germania a văzut până acum doar „vârful” catastrofei climatice în curs de desfășurare, au explicat ei într-un comunicat.

Doi activiști din cadrul grupului au urcat în vârful bradului înalt de 15 metri, instalat în inima capitalei, la primele ore ale dimineții, folosind o platformă auto de ridicare. Echipați cu un fierăstrău, au tăiat „doi metri din vârful copacului, a declarat grupul, cu fotografii care să dovedească acest lucru. De asemenea, a fost atârnat un banner cu mesajul: „Acesta este doar vârful bradului de Crăciun”, informează Le Figaro.

Scholz: „Dați dovadă de puțină creativitate”

Letzte Generation a cerut din nou guvernului cancelarului german Olaf Scholz să facă mai mult pentru a combate încălzirea globală. Grupul a atras atenția în ultimele luni prin numeroase acte de nesupunere civilă, inclusiv prin blocarea unor drumuri importante și pulverizarea de diverse substanțe pe exponatele din muzee.

Politicienii germani și-au exprimat dezaprobarea, iar Olaf Scholz le-a cerut activiștilor să dea dovadă de „puțină creativitate”. Inițiativele lor ar putea avea consecințe juridice, având în vedere deschiderea recentă a unei anchete de către o procuratură regională împotriva activiștilor „suspectați de constituirea sau sprijinirea unei organizații criminale”. Această calificare, precum și perchezițiile efectuate în cadrul acestei anchete, au stârnit, de asemenea, o dezbatere aprinsă într-o țară în care ecologiștii sunt membri ai coaliției guvernamentale.

author avatar
Tudor Borcea
439 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca eu montam macaraua aia in centrul orasului, nu mai apucam sa tai bradul…ca ma taiau politistii.
    Pe astia ii mangaie pe crestet.Au ordin….de sus…sa distruga.

  2. Totul e circ ieftin.Germania e la fel cum e in Koreea de nord….circ politic ieftin si trafic de arme pe sub masa cu Al-Qaida si tot felul de teroristi.De fapt noi nu stim cine conduce Germania,nu am auzit deDavos,de Soros,de satanistii lui Merkel cu satanistii lui Macron
    Ati taiat motul bradului ….veniti sa munciti la Sweighoffer in Romania sa taiati toata padurea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger