AcasăȘTIRI EXTERNESânge la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Doi polițiști, înjunghiați în plin...

Sânge la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Doi polițiști, înjunghiați în plin centrul Londrei – VIDEO

În timp ce ochii lumii sunt ațintiți asupra Londrei, cu trei zile înainte de funeraliile reginei Elisabeta a II-a, doi polițiști au fost înjunghiați vineri dimineață, în jurul orei 6.00, în centrul capitalei britanice. Aceștia au fost duși la spital. Un bărbat a fost arestat.

Incidentul nu este tratat ca unul terorist

„Doi ofițeri au fost înjunghiați și sunt în prezent îngrijiți la spital”, iar un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de agresiune asupra unui paramedic în Leicester Square, a anunțat Poliția Metropolitană într-un comunicat, fără a da detalii despre starea ofițerilor înjunghiați.

Unul dintre polițiști ar fi fost grav rănit, potrivit presei britanice. Polițiștii, în uniformă, ar fi folosit pistolul cu electroșocuri pentru a-l opri pe atacator, scrie Le Parisien.

„Investigațiile privind circumstanțele în care s-a produs incidentul sunt în curs de desfășurare. Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat atacul drept „cu totul îngrozitor”. „Acești ofițeri curajoși și-au făcut datoria și au ajutat publicul în acest moment important pentru țara noastră”, a spus el. „Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii de poliție în urma acestui atac rușinos.”

 

author avatar
Tudor Borcea