AcasăȘTIRI EXTERNE„Sancțiunile se întorc împotriva lor”. Rusia pedepsește cumplit Japonia / Un acord...

„Sancțiunile se întorc împotriva lor”. Rusia pedepsește cumplit Japonia / Un acord de pace nu există

„Sancțiunile se întorc împotriva lor”. Rusia pedepsește cumplit Japonia / Un acord de pace nu există / Foto: printscreen

Rusia a rupt acordul cu Japonia privind procedura simplificată de vizitare a Insulelor Kurile de către cetățenii japonezi – foști rezidenți ai acestor insule – precum și acordul privind procedura de călătorie reciprocă. Insulele sunt un subiect de dispută istorică între Tokyo și Moscova.

Retragerea Rusiei din acordurile cu Japonia privind procedurile simplificate de vizitare a Insulelor Kurile de către cetățenii japonezi, care au locuit cândva pe aceste teritorii, și din acordul privind procedura călătoriilor reciproce este o măsură sensibilă pentru Tokyo, care a fost luată ca răspuns la aderarea Japoniei la sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat luni un deputat rus.

„Sancțiunile se întorc împotriva lor. În mod regretabil”

„Este o măsură forțată și foarte sensibilă pentru partea japoneză. Ea a urmat ca răspuns la presiunea ilegală a sancțiunilor exercitată de guvernul japonez și la alăturarea acestuia la politica rusofobă a Occidentului”, a declarat pentru Tass Leonid Sluțki, președintele comitetului internațional al Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului).

El a reamintit că acest acord a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin și de premierul japonez de atunci Shinzo Abe „ca un simbol al bunei voințe și un pas pe calea spre tratatul de pace”. „Și a fost ucis de solidaritatea galopantă cu grupul G7. Sancțiunile se întorc împotriva lor. În mod regretabil, de data aceasta, ele s-au întors împotriva părții japoneze”, a remarcat Sluțki.

Rezoluția privind rezilierea acordului a fost postată luni pe portalul oficial de informații juridice. Ministerul rus de Externe a fost instruit să notifice partea japoneză cu privire la această decizie.

Moscova și Tokyo nu au încheiat cel de-al Doilea Război Mondial printr-un tratat de pace, doar încetarea focului, iar disputa istorică privind Insulele Kurile continuă și astăzi.

author avatar
Tudor Borcea
713 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger