AcasăȘTIRI EXTERNE„San Antonio este invadat!”. Exercițiile militare care arată că America se teme...

„San Antonio este invadat!”. Exercițiile militare care arată că America se teme pentru securitatea sa – FOTO&VIDEO

„San Antonio este invadat!”. Exercițiile militare care arată că America se teme pentru securitatea sa – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

Locuitorii din San Antonio, Texas, SUA, au fost treziți din somn și zguduiți de explozii puternice și de elicoptere care zburau la joasă înălțime, marți, în timp ce armata americană desfășoară exerciții de antrenament în cel de-al șaptelea oraș ca mărime din SUA, până vineri.

Puzderie de elicoptere

Antrenamentele au loc timp de patru zile în această săptămână, de la ora 18.00 până la 3.00 dimineața, și includ operațiuni de mobilitate aeriană și terestră, precum și antrenamente de luptă corp la corp într-un mediu întunecat și realist, a transmis poliția din San Antonio pe Facebook.

„Întâlnirile și planificarea pentru acest antrenament au început cu luni în urmă”, a declarat șeful poliției ,SAPD, William McManus, într-un comunicat de presă.

„Având în vedere că San Antonio este cunoscut ca oraș militar, avem o istorie lungă și o relație puternică cu armata americană și suntem onorați să putem oferi sprijin armatei americane în timp ce desfășoară acest antrenament critic în orașul nostru”, a adăugat el, scrie Daily Mail.

Au fost instituite măsuri de siguranță pentru a „proteja participanții și rezidenții, împreună cu considerații de planificare pentru a minimiza impactul asupra comunității și proprietății private”. Poliția din San Antonio a declarat că va fi, de asemenea, prezentă la fața locului pentru a asigura siguranța cetățenilor și a participanților.

Cu toate acestea, imagini distribuite pe rețelele sociale de locuitorii din zonă arată zgomote puternice de elicoptere care zboară la joasă înălțime, focuri de armă mimate și explozii nocturne, care au neliniștit mai multe cartiere ale orașului.

Speriat când juca Call of Duty

Josh Tovar, în vârstă de 19 ani, a declarat pentru San Antonio Express-News că a simțit că i se cutremură canapeaua în timp ce se juca popularul joc de război Call of Duty, ceea ce l-a determinat să iasă afară, pentru a observa două elicoptere care zburau nu departe de casa sa de pe Hays Street.

La scurt timp, în jurul orei 21.45, s-a auzit sunetul a două explozii în apropiere de Alamodome înainte de a se trage șase focuri de armă. De asemenea, Express-News a relatat că patru elicoptere UH-60 Blackhawk circulau prin zonă, precum și patru elicoptere MH-6M Little Bird, ambele aparținând Regimentului 160 de aviație pentru operațiuni speciale al armatei.

În condițiile în care în „Alamo City” s-a răspândit vestea că armata americană se află în oraș, oficialii orașului au împărtășit duminică o notificare pentru locuitori, deși unii localnici ar fi preferat să fi fost avertizați mai devreme. „Bineînțeles că mi-ar fi plăcut să aflu mai devreme”, a declarat consilierul districtului 1 din San Antonio, Mario Bravo, pentru Express-News. El a adăugat că a aflat despre exercițiul de antrenament abia duminică și prin intermediul știrilor locale.

Nextdoor, o aplicație concepută pentru ca vecinii să comunice, a explodat  în momentul în care oamenii și-au descris experiențele directe în care au observat personal militar și avioane în zonă. Pe Facebook, Michelle Morgan i-a întrebat pe locuitorii din apropiere de ce elicoptere militare circulau în Dignowity Hill, în cartierul East Side din San Antonio, a relatat Express-News.

„Aveți grijă: Exercițiul nu este militar. Încuiați-vă ușile”

Pe TikTok, o rezidentă din centrul orașului a distribuit o înregistrare video în care menționează că trei elicoptere au trecut de trei ori pe deasupra casei sale, făcând ca ferestrele să se zdruncine. Un alt locuitor a denunțat militarii la poliție, în timp ce o persoană și-a avertizat vecinii: „Aveți grijă: Exercițiul nu este militar. Încuiați-vă ușile. Și fiți vigilenți”.

Cu toate acestea, poliția din San Antonio a declarat că au fost trimiși și fluturași distribuiți în toate cartierele orașului, deși unii locuitori s-au plâns că nu au avut informații de contact pentru întrebări. Autoritățile orașului și agențiile de aplicare a legii au fost avertizate în prealabil cu privire la exercițiul de antrenament.

„Mi-ar fi plăcut să fi știut mai multe despre el pentru a mă putea pregăti”, a declarat Bravo pentru Express-News. Consilierul districtului 2, Jalen McKee-Rodriguez, care reprezintă locuitorii din cartierele din partea de est a orașului din apropierea Alamodome, a declarat că biroul său nu a primit plângeri cu privire la exercițiul militar, deși ar fi apreciat să fi fost avertizat mai din timp.

Marți după-amiază, înainte de a avea loc cea de-a doua operațiune militară, oficialii orașului trimis mesaje vocale pe telefoanele locuitorilor, avertizându-i cu privire la o activitate militară potențial mai zgomotoasă în zonă pe parcursul nopții.

author avatar
Tudor Borcea
583 afisari

10 COMENTARII

  1. Bine dar cam ce armata sa ai sa incepi invazia prin San Antonio? 🤗…
    Probabil iti trebuie 2 continente si o groaza de vase.
    Daca isi permitea Rusia vreodata sa atace America o invada prin Alaska ca le place frigul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger