AcasăȘTIRI EXTERNESamsung se așteaptă la cereri masive de smartphone-uri și cipuri de memorie

Samsung se așteaptă la cereri masive de smartphone-uri și cipuri de memorie

Samsung Electronics Co Ltd se așteaptă ca o redresare globală a cererilor de telefoane inteligente și electrocasnice, astfel încât să susțină profiturile în a doua jumătate a anului. În plină pandemie de coronavirus, veniturile trimestriale au crescut, cererile îndreptându-se către activitatea online.

Samsung, cel mai important producător de cipuri de memorie din lume, a anunțat joi rezultatele trimestrului doi cu un avertisment că disputele comerciale și cele pe tema pandemiei prezintă riscuri permanente pentru câștiguri.

Compania a înregistrat o creștere de 23% a profitului operațional în trimestrul aprilie-iunie pe fondul unor vânzări masive de cipuri de memorie DRAM către furnizorii de server online, alături de reduceri ale costurilor de marketing.

Cipurile creează spații de stocare temporare pentru a permite dispozitivelor să facă multitask, iar prețul acestora a crescut în trimestrul al doilea, pe când oamenii se deplasau la muncă și învățau online de acasă din cauza pandemiei. De asemenea, compania coreeană SK Hynix și firma americană Micron Technology Inc au beneficiat de această tendință.

Samsung a spus că se așteaptă ca cererea de cipuri să rămână solidă pentru restul anului și, de asemenea, speră la o creștere a cererii de smartphone-uri, având în vedere lansările planificate de produse și cererea anticipată de telefoane cu capacitate 5G.

Profitul operațional în cadrul companiei Samsung a crescut cu 60% , adică până la 5,43 trilioane câștigate în al doilea trimestru, reprezentând  doar două treimi din totalul său, de 8,1 trilioane de profit.

Totuși, Samsung și alte companii tehnologice asiatice din lanțul de aprovizionare global au fost influențate de tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China, care au pus comerțul transfrontalier de componente, dispozitive și tehnologie la mila politicii. „Având în vedere multe incertitudini, inclusiv COVID-19, tensiunea comercială și faptul că clienții își pot schimba strategiile de inventar și investiții, este încă dificil de spus când prețul (DRAM) va atinge un punct de inflexiune”, a declarat vicepreședintele Han Jin-man.

„Cererea pentru a doua jumătate … va fi relativ slabă … dar nu va fi cădere dură, așa cum se teme piața”, a spus analistul Eoi Best Securities, Choi Young-san.

Profitul operațional trimestrial din divizia mobilă Samsung a crescut cu 25%, până la 1,95 trilioane câștigate. Veniturile totale au scăzut cu 6%, până la 53 de trilioane câștigate.

Huawei îl detronează pe Samsung

În cursul trimestrului, compania chineză Huawei a depășit Samsung ca cel mai mare vânzător de telefoane din lume, transportând 55,8 milioane de dispozitive, față de cele 53,7 milioane de la Samsung, potrivit companiei de cercetare Canalys. Creșterea Huawei a fost stimulată de vânzările din China, unde cazurile noi de COVID-19 sunt reduse, dar Samsung este probabil să-și recupereze cota de piață pe măsură ce cererea din alte țări se va recupera.

Samsung intenționează să dezvăluie noi smartphone-uri emblematice, inclusiv Galaxy Note și un telefon pliabil.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger