AcasăȘTIRI EXTERNESalvare ca-n filme! Marinari recuperați de pe o insulă pustie: „SOS!”

Salvare ca-n filme! Marinari recuperați de pe o insulă pustie: „SOS!”

salvare SOS

Trei marinari au fost descoperiți pe o insulă pustie după ce au scris SOS cu litere foarte mari pe nisip. Bărbații au plecat pe cu barca pe ocean joia trecută, la 30 iulie, pentru o călătorie de circa 40 de kilometri, de la Pulawat la atolii Pulap din Statele Federative ale Microneziei dar au pierdut direcția.

Aceștia au mers 200 de kilometri până au rămas fără combustibil și au naufragiat pe pe insula Pikelot, mică, izolată și nelocuită.

Statele Federate ale Microneziei, o țară insulară din Oceanul Pacific la nord de Papua Noua Guinee, se află la aproximativ 800 de kilometri sud de Guam, iar când bărbații nu au ajuns în Pulap, a fost solicitată o căutare prin intermediul Centrului comun de salvare al Gărzii de Coastă din Guam, care a solicitat ajutor unităților din regiune.

Misiunea de salvare s-a desfășurat în condiții speciale

Mesajul celor trei marinari din Statele Federate ale Microneziei a fost observat prima dată de echipajul unui avion american de realimentare, după o căutare de trei ore. Semnul uriaș SOS se afla lângă un mic adăpost improvizat pe plajă. Elicopterul a aterizat pe mica insulă pentru a verificare starea bărbaților.

„Ne pregăteam să încheiem căutările. Ne-am întors pentru a evita ploaia, când am observat o insulă și am decis să o cercetăm. Atunci am văzut și mesajul SOS și o barcă, pe plajă. Am chemat Marina australiană care a intervenit cu două elicoptere”, a declarat pilotul Jason Palmeira-Yen, potrivit CNN.

Ulterior, o navă de patrulare microneziană a mers apoi spre insulă și i-a luat pe naufragiați. Misiunea de salvare s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. În cele din urmă, marinarii s-au întors în siguranță în Micronezia.

„Sunt mândru de profesionalismul tuturor celor implicați în misiune, întrucât ne îndeplinim obligația de a veghea la siguranța vieții pe mare oriunde am fi în lume”, a declarat Terry Morrison, coordonatorul misiunii de salvare.

author avatar
Andreea Vlad
1.247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger