AcasăȘTIRI EXTERNE"Salariul a murit, trăiască inflaţia!". Procesiune funerară ciudată pentru decesul traiului decent...

„Salariul a murit, trăiască inflaţia!”. Procesiune funerară ciudată pentru decesul traiului decent (VIDEO)

Argentina trece printr-o criză economică cu o inflaţie galopantă, iar familiile cu venituri mici nu mai fac față sărăciei.

Ţara tangoului înregistrează o rată a inflaţiei între cele mai ridicate din lume, 36% în primul semestru al anului în curs, iar sărăcia afectează 37% din cei 45 de milioane de locuitori.

Poporul a înmormântat salariul

Argentinienii de rând au organizat o slujbă de înmormântare a salariului, evaporat de inflație. A fost deplânsă „moartea” salariilor argentinienilor, într-o țară în care se așteaptă ca inflația să atingă 90% până la sfârșitul acestui an, evaporând puterea de cumpărare, în ciuda încercărilor guvernamentale de ani de zile de a reduce inflația.

„Situația lucrătorilor este devastatoare. Până la jumătatea lunii rămânem fără bani, Nu ne mai ajung”, a declarat Melisa Gargarello, organizatorul protestului

„Salariul a murit”, arată un banner din simbolica procesiune, care a străbătut străzile din Buenos Aires.

Argentina a numit un nou ministru al economiei, Sergio Massa, căruia i s-au acordat puteri extinse. Argentinienii l-au numit „superministrul”.

author avatar
Andrei Ștefan
316 afisari

3 COMENTARII

  1. Sinagoga Satanei face dezastru pe unde trece…. economiile din toate tarile vor fi spulberate de acesti criminali care conduc lumea….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger