AcasăȘTIRI EXTERNEÎn timp ce noi trebuie să face „sacrificii personale” pentru Ucraina, un...

În timp ce noi trebuie să face „sacrificii personale” pentru Ucraina, un politician renumit și-a renovat palatul cu banii contribuabililor!

„Sacrificii personale” pentru Ucraina. Un politician de top din UE și-a renovat palatul pe banii contribuabililor: factura se ridică la 820.000 de euro / foto: rmx.news/

Un politician de stânga din UE cere mai multe sancțiuni care ar putea dăuna economiei Europei, în timp ce el însuși locuiește într-o casă care a fost finanțată în mare măsură din banii contribuabililor.

Guy Verhofstadt este cunoscut ca unul dintre cei mai vocali politicieni de stânga anti-maghiari și anti-polonezi la nivelul UE, dar în ultimul timp a devenit una dintre cele mai mari voci în sprijinul sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

Guy Verhofstadt cere sancțiuni mai aspre pentru Rusia

În urmă cu doar câteva zile, el a postat pe pagina sa oficială de Twitter că cere sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în domeniul energetic. La Bruxelles, mulți dintre politicienii și oficialii de top ai blocului comunitar cred că acest sacrificiu trebuie făcut, chiar dacă necesită economii de la toți cetățenii uniunii.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca averea economică a lui Verhofstadt să sufere foarte mult din cauza poziției sale față de război și, la fel ca mulți politicieni care cer mai multe „sacrificii” pentru Ucraina, el personal nu va trebui să facă foarte multe. De fapt, un nou raport detaliază modul în care politicianul, susținător de multă vreme al federalizării UE, a profitat de banii contribuabililor în ciuda averii sale enorme, inclusiv pentru a-și renova clădirea de patrimoniu din secolul al XVII-lea de pe malul râului din centrul orașului Gent, Belgia, încă din 2012.

Guy Verhofstadt și-a renovat casa cu bani din fonduri publice

Un portal de știri belgian a relatat cum Verhofstadt și-a renovat propria casă. După cum s-a dovedit, politicianul liberal și-a înjumătățit cheltuielile primind sute de mii de euro din fonduri publice.

Potrivit rapoartelor de presă, politicianul și familia sa au cumpărat clădirea în 2011 – în care locuiește și astăzi – pentru 1,5 milioane de euro împreună cu alte două familii. În 2012, costurile de renovare a reședinței Verhofstadt au fost estimate la aproximativ 820.000 de euro, dar aproape jumătate din aceasta a fost plătită de contribuabilii belgieni.

Guy Verhofstadt, unul dintre cei mai bogați europarlamentari

În ciuda asocierii lui Verhofstadt cu politicile de stânga, el este un individ foarte bogat. El a fost fost prim-ministru al Belgiei înainte de a intra în politică la nivelul UE și s-a clasat în mod obișnuit drept unul dintre politicienii cu cele mai mari câștiguri din întreg Parlamentul European.

Potrivit unui raport al Transparency International (TI) din 2018, înregistrările arată că el a câștigat între 920.000 de euro și 1,4 milioane de euro doar în acel an, și asta se adaugă la salariul său de membru al parlamentului, care se ridică deja la aproximativ 13.000 de euro pe luna. Un raport din 2021, care citează și date TI, l-a plasat, de asemenea, în topul celor cinci venituri din Parlamentul European, potrivit rmx.news.

author avatar
Andreea Vlad
645 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger