AcasăȘTIRI EXTERNE„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”. Putin, „deschis”...

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”. Putin, „deschis” la dialog cu SUA

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”. Putin, „deschis” la dialog cu SUA / Foto: Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Moscova este deschisă la un dialog privind stabilitatea strategică și neproliferarea nucleară.

În pofida invaziei Rusiei în Ucraina, atât Moscova, cât și Washingtonul au subliniat importanța menținerii comunicării pe tema armelor nucleare. Cele două țări sunt de departe cele mai mari puteri nucleare din lume, cu un număr estimat de 11.000 de focoase nucleare.

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”

„Rusia este deschisă dialogului privind asigurarea stabilității strategice, menținerea regimurilor de neproliferare a armelor de distrugere în masă și îmbunătățirea situației în domeniul controlului armelor”, a declarat Putin în remarcile făcute la un forum juridic din orașul său natal, Sankt Petersburg, informează Swissinfo.

El a declarat că eforturile vor necesita „o muncă comună minuțioasă” și vor avea ca scop prevenirea unei repetări a „ceea ce se întâmplă astăzi în Donbas”.

Liderul rus susține că Moscova a invadat Ucraina pentru a-i proteja pe etnicii ruși și vorbitori de limbă rusă din regiunea Donbas din estul țării de persecuțiile din partea Kievului. El a repetat aceste afirmații joi, acuzând Ucraina de „crime împotriva umanității”.

Ucraina și Occidentul spun că invazia Rusiei în țara vecină a fost un act de agresiune neprovocat, care a avut ca scop acapararea teritoriului ucrainean și răsturnarea președintelui Volodimir Zelenski.

author avatar
Tudor Borcea
824 afisari

13 COMENTARII

  1. bun dar ai nostri sefi de ce nu zic ceva de felul cum e tratata minoritatea romana (peste 500 de mii de familii) din Bucovina de Nord, unde aceasta minoritate nu are scoli in limba romana si nici la biserici cu slujbe in limba romana ci doar in RUSA si in ucrainiana!!!!!!!!

      • Poate la sfântul aștepta vor face/cere asa ceva. Pâna nu le spune marele licurici să o facă, nu indraznesc să se gandeasca, darmite sa ridice vreo pretentie. Slugi de cea mai joasa speta.

    • Ai noștri șefi au statut de sklavi ai licuriciului obez și arogant. Principala lor grijă este să nu gândească pentru că ar obosi imediat și ar transpira greu și puturos, să pupe kurul licuriciului în locul cel mai murdar cât mai des ca să se vadă obediența libidinoasă și să execute întocmai ordinele acestuia ca să nu-și pirdă funcția și salariul. Ei nu pot să zică nimic. Ei au sufleorul lângă ei pentru că nu toți știu să citească.

    • Care șefi.Ai noștri slugi preaplecate și foarte timide care nu ridica ochii din pământ în fata șefilor de la UE.

  2. Pai si de ce nu comunicati asta de ce mintiti ca sunteti la antrenament si ca nu invadati apoi invadati bombardati moluri si blocuri si nu va rezumati doar la Donbas si Lugansc?Probabil ca nu erati atat de sanctionati si nu deveneati paria ci doar rau famati. Rusia era văzuta ca un partener la Otan ca era a 2 zi mereu Otan si Rusia. Acum Rusia e inlocuita cu Australia, Coreea, Japonia si Zeilanda.
    Ati pierdut 30 de ani pt 2 movile cu pamant.

    • Așteaptă tu ca Russia să fie înlocuită. Nu au cu ce. Cu disperații ăia enumerați de tine care dacă le pui embargo mor toți în două luni?

  3. CAND SUNT ..LUMINATI PRECUM OBI, CONSIDER CA NE AR FI NECESAR UN DUS DE AL LUI PUTIN, PTR A INTELEGE JOCURILE FACUTE DE….SINISTRII LUMII !!!!

  4. Romania lui Klaus Johanis avea impresia ca are ceva de spus pe vremea doamnei Merkel – astazi insa puterile care nu tin cont de o romanie slaba si un Johanis si mai slab isi fac temele fara sa tina cont de noi – aici nici uncle Sam nu este de alta parere – Johanis looser number one in AFACEREA UCRAINA !!

  5. problema este mentalitatea de sclav si nu licuriciul. daca nu scapam de mentalitatea de sclav vom sari de la licurici la licurici. deci transformarea trebuie sa fie de acasa. vedeti ungurii.

  6. Gandirea rusa e ciudata.
    Fiind la rascruci de lumi, ei gandesc pe sfert ieuropean ca acum, pe un sfert ca un asiatic, pe un sfert ca un oriental si pe un sfert ca un eschimos ce-i ghioraie mațele, restul ce mai ramane e gandire de femeie. Din cauza asta nu stii cum sa-i iei. ii iei de la Tezaur? ii iei decla Basarabia ? ii iei de la domnul Ivan cel Groaznic? Sau ii iei de la Lenin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger