AcasăȘTIRI EXTERNES-au camuflat ruşii? SUA şi NATO acuză că soldaţii lui Putin nu...

S-au camuflat ruşii? SUA şi NATO acuză că soldaţii lui Putin nu s-au retras, de fapt, de la graniţa cu Ucraina

armata RusieiS-au camuflat ruşii? SUA şi NATO acuză că soldaţii lui Putin nu s-au retras, de fapt, de la graniţa cu Ucraina

Înalți oficiali ai Administrației Biden afirmă că Rusia și-a retras doar câteva mii de soldați de la frontiera cu Ucraina, deși, luna trecută, Moscova dăduse de înțeles că va reduce tensiunile din această regiune instabilă.

Armata rusă a ordonat retragerea unor unități în cazărmi până pe 1 mai, iar ele chiar s-au îndepărtat de frontieră, după cum afirmă oficialii. Dar multe unități și-au lasat acolo camioanele și blindatele – semn că ele ar putea reveni dacă președintele Rusiei, Vladimir V. Putin, decide să le mobilizeze din nou.

Trupele ruseşti au rămas la graniţa cu Ucraina

Am remarcat o anumită reducere a numărului trupelor ruse, dar sunt în continuare zeci de mii.

Şi mai observăm că Rusia a menţinut multe arme, echipament pre-poziţionat, şi de asemenea impune restricţii în Marea Neagră, inclusiv restricţii de acces către Marea Azov prin Strâmtoarea Kerci'”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

„Prin urmare, NATO trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze îndeaproape evoluţiile”, a subliniat Stoltenberg.

Ce plan are Putin?

Oficialii americani spun că nu știu exact ce anume vrea să facă Putin prin această mobilizare de forțe sau ce dorește să dea de înțeles prin a nu-și duce până la capăt anunțul pe tema retragerii. Această ambiguitate s-ar putea înscrie în calculele liderului rus.

Asta îmi arată că ei s-ar putea să revină mai târziu, atunci când momentul și circumstanțele vor fi mai avantajoase pentru Rusia”, a spus generalul Michael S. Repass, fost comandant, acum în retragere, al forțelor pentru Operațiuni Speciale ale SUA din Europa.

author avatar
Andrei Ștefan