AcasăȘTIRI EXTERNES-au bătut cu balegă de vacă ca să alunge Covid-19

S-au bătut cu balegă de vacă ca să alunge Covid-19

S-au bătut cu balegă de vacă ca să alunge Covid-19

O mulțime uriașă s-a angajat într-o bătălie cu balegă de vacă, într-un sat din India, în timpul festivalului tradițional „Gorehabba” care are loc la câteva zile după Diwali, cea mai mare sărbătoare indiană. 

Pentru acest ritual anual, asemănător „Tomatinei” spaniole, care constă în a arunca roșii unul în celălalt, locuitorii au început prin a colecta „muniții” de la proprietarii de vaci din Gumatapura, localitate situată la granița statelor Karnataka și Tamil Nadu.

„Dacă au o boală, aceasta va fi vindecată”

Apoi bălegarul a fost apoi adusă la un templu pe remorci de tractor, înainte ca un preot să efectueze ceremonia de binecuvântare.

În fiecare an, mulți vizitatori se adună în Gumatapura, sperând că participarea la acest ritual îi va scuti de boli.  „Dacă au o boală, aceasta va fi vindecată”, a spus Mahesh, un fermier prezent, sâmbătă, la festival.

Mulți hinduși, majoritatea în țară, cred că excrementele de vacă, un animal sacru pentru ei a cărui carne nu o consumă, au proprietăți vindecătoare, inclusiv de Covid-19.

Prim-ministrul naționalist hindus Narendra Modi este un susținător ferm al animalelor și multe state indiene au interzis de multă vreme sacrificarea lor pentru carne, scrie AFP.

Membrii partidului lui Modi au sfătuit populația să folosească urina de vacă pentru a preveni și vindeca Covid-19 dar și alte boli. Guvernul său încearcă, de asemenea, să încurajeze producția de pastă de dinți, șampon și repellenți pentru țânțari din deșeurile de bovine.

author avatar
Tudor Borcea
578 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger