AcasăȘTIRI EXTERNES-a zdruncinat Pământul. Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter. Unde s-a...

S-a zdruncinat Pământul. Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter. Unde s-a simțit mișcarea telurică

Alte două cutremure în România. Detalii despre seismele de vineri (foto: Facebook)

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc, sâmbătă dimineața, în Grecia, a anunțat Institutul Național de fizică a Pământului.

Seismul s-a produs la ora 04:38:08 (ora locală a României) și a avut epicentrul la 133 de kilometri vest de Patras.

Seismul s-a produs la doar 10 kilometri adâncime ceea ce a determinat să fie simțit mai serios.

Ultimul seism a avut 5,1 grade

Ultimul cutremur care a înfricoșat populația elenă a avut loc pe data de 19 iulie și a avut magnitudinea de 5,1

Seismul a avut epicentrul în zona capitalei,  Atena.  Au urmat trei replici.

Turiști speriați au ieșit pe străzi după  seism. Cutremurul din Grecia a fost resimţit în întreaga regiune Attica şi a cauzat perturbări ale liniilor telefonice și ale liniilor de electricitate. Au urmat trei replici, ultima fiind de 4,4 pe Richter.

Rapoartele iniţiale nu au indicat daune majore sau vătămări, însă liniile telefonice au fost perturbate în urma seismului, iar electricitatea a fost tăiată în mai multe cartiere ale capitalei.

Cutremurul a avut loc la 12 kilometri adâncime, având epicentrul la 23 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul Naţional. Un al doilea seism minor a fost resimţit la câteva minute după primul.

Grecia se află pe importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente. În iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 pe insula Kos din Marea Egee a provocat două decese şi pagube importante.

De asemenea, în 1999, 143 de oameni au murit în urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care a lovit Atena şi regiunea capitalei, potrivit infp.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger