AcasăȘTIRI EXTERNES-a trezit şi Portugalia: planul prin care vor să-l distrugă şi ei...

S-a trezit şi Portugalia: planul prin care vor să-l distrugă şi ei pe Roman Abramovici

abramovici-putinS-a trezit şi Portugalia: planul prin care vor să-l distrugă şi ei pe Roman Abramovici

Autorităţile de la Lisabona au suspiciuni asupra demersului prin care Roman Abramovici a obţinut cetăţenia portugheză şi au trecut la treabă.

Poliţia judiciară portugheză l-a arestat pe rabinul comunităţii israeliene din Porto, Daniel Litvak, entitate care a certificat descendenţa sefardă a oligarhului rus Roman Abramovici pentru ca acesta să obţină naţionalitatea portugheză.

A pretins că e descendent al evreilor sefarzi

Abramovici a reuşit să obţină cetăţenia portugheză în aprilie anul trecut graţie legii naţionalităţii portugheze care îi recunoaşte pe descendenţii evreilor sefarzi care au trăit în peninsula iberică până la expulzarea lor, la sfârşitul secolului al XV-lea.

La aflarea acestei ştiri, activiştii şi comentatorii au criticat acordarea cetăţeniei portugheze oligarhului rus, iar oponentul Aleksei Navalnîi a acuzat chiar Portugalia că a primit mită pentru a-l naturaliza pe Abramovici.

Are 4 naţionalităţi

Roman Abramovici, în vârstă de 55 de ani, este unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, iar sancţiunile asupra oligarhului de la Chelsea au căzut în „rafale” după ce Rusia a invadat Ucraina.

Trebuie precizat că, acum, omul de afaceri rus are 4 naţionalităţi: rusă, israeliană, lituaniană şi portugheză.

author avatar
Andrei Ștefan