AcasăȘTIRI EXTERNEKarine Jean-Pierre, noul purtător de cuvânt al Casei Albe, declarații șocante la...

Karine Jean-Pierre, noul purtător de cuvânt al Casei Albe, declarații șocante la prima sa conferință! „Sunt o femeie de culoare, lesbiană, imigrantă” – VIDEO

Biden și LGBT. Karine Jean-Pierre, afro-americană și lesbiană, adjunct al secretarului de presă la Casa Albă

Karine Jean-Pierre a preluat de la Jen Psaki rolul de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor americani acreditaţi la Casa Albă. Este prima femeie de culoare şi lesbiană declarată numită în această funcție.

Noul secretar de presă al Casei Albe a susținut luni, 16 mai, primul său briefing de presă la Casa Albă. Jurnaliștii veniți să o asculte au rămas șocați de primele cuvinte pe care aceasta le-a rostit în calitate de purtător de cuvânt al Casei Albe.

Karine Jean-Pierre a susținut primul briefing de presă

„Dacă nu ar fi fost generații de oameni care au spart barierele înaintea mea, nu aș fi fost aici. Dar beneficiez de sacrificiile lor, am învățat din experiența lor și le sunt mereu recunoscător”, a continuat ea, potrivit CNN.

„Sunt o femeie de culoare, lesbiană, imigrantă. Prima dintre toți cei trei care ocupă această funcție” – Karine Jean-Pierre

Promovată după plecarea lui Jen Psaki

Jean-Pierre ocupase anterior postul de secretar principal adjunct al Casei Albe. Le-a vorbit jurnaliștilor atât de pe podium în sala de informare a Casei Albe, dar mai des în afara camerei de la Air Force One. În luna mai, a devenit a doua femeie de culoare din istorie care ține un briefing de presă zilnic.

Ea a făcut parte din echipa de comunicare a Casei Albe de când Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA și înainte de aceasta a fost consilier al campaniei sale și șef de personal al actualului vicepreședinte Kamala Harris.

Jean-Pierre a călătorit cu președintele de mai multe ori, inclusiv atunci când a înlocuit-o pe Psaki, bolnavă de Covid-19, în ultima clipă, în călătoria de patru zile a lui Biden în Europa, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

author avatar
Andreea Vlad