AcasăȘTIRI EXTERNES-a rupt lanțul de iubire între ei. Premierul îl acuză pe președinte...

S-a rupt lanțul de iubire între ei. Premierul îl acuză pe președinte că-l spionează cu dronele! Detalii incredibile despre relația lor

Scandal politic în Bulgaria! Protagoniștii sunt premierul Boiko Borisov și președintele Rumen Radev. Borisov l-a acuzat pe șeful statului că-l supraveghează cu o dronă în timp ce doarme.

Mai multe imagini și înregistrări video s-au scurs în presa bulgară. Imaginile surprinse de „dronele președintelui” arată bunăstarea financiară de care se bucură Borisov.

Borisov doarme pe teancuri de 500 euro

Teancuri de bancnote de 500 de euro și lingouri de aur zac într-un sertar deschis de la noptieră. Alături de ele se află un pistol, semn că premierul își păzește foarte bine averea din dormitor.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, se află în centrul unui scandal de corupție. Acesta este acuzat că ar fi primit bani de la controversatul om de afaceri Vasil Bojkov, unul dintre cei mai bogați bulgari.

Președintelui Radev i-o fi mirosit ceva nereguli și a decis să-l spioneze pe șeful Executivului.

Rumen Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia. A recunoscut că deține o dronă, dar a negat acuzațiile lui Borisov. Premierul Bulgariei a adăugat că dronele au fost retrase după ce a amenințat că va trage cu pistolul de pe noptieră în ele.

Corupția a stârnit scandalul între președintele și premierul Bulgariei

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a acuzat, la începutul acestui an, guvernul de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov că pune în pericol supravieţuirea statului din cauza eşecului de a combate corupţia endemică. Șeful guvernului a pus această intervenţie pe seama problemelor penale pe care însuşi şeful statului le-ar avea.

„Începând de astăzi îmi retrag oficial încrederea acordată guvernului, care nu acţionează în interesul cetăţenilor bulgari şi este responsabil pentru criza politică a societăţii noastre”, declara Radev în luna februarie.

„Guvernul şi administraţia ne conduc către colapsul statului şi ne privează de viitorul nostru ca naţiune”, a mai spus preşedintele în mesajul televizat transmis în direct.

La 13 ani de la aderarea sa la UE, Bulgaria rămâne cea mai coruptă ţară din blocul comunitar, conform clasamentului realizat de Transparency International.

author avatar
Andreea Vlad
676 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri