AcasăȘTIRI EXTERNENoi bombardamente în Gaza. Israel, atac aerian asupra teritoriilor palestiniene - VIDEO

Noi bombardamente în Gaza. Israel, atac aerian asupra teritoriilor palestiniene – VIDEO

Gaza

Explozii și bubuituri au răsunat toată noaptea de marți spre miercuri. Israelul și gruparea Hamas au reluat conflictul armat, la mai puțin de o lună de la armistițiul încheiat la 21 mai.

Armata israeliană a lansat raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas din Fâșia Gaza, după ce de aici au fost trimise către teritoriul israelian baloane incendiare, potrivit BBC. Serviciul israelian de pompieri a spus că baloanele trimise din Gaza au provocat cel puţin 20 de incendii pe câmpuri din sudul Israelului.

Armistițiul, călcat în picioare

Aceasta este cea mai importantă confruntare după cele 11 zile de lupte de luna trecută care s-au închiat cu un armistiţiu, pe 21 mai. Atacul a urmat unui marş de marţi al naţionaliştilor evrei în Ierusalimul de Est ocupat, care a atras ameninţări din partea Hamas, gruparea militară care conduce Gaza.

Hamas amenințase anterior că va reacționa la un marș naționalist israelian care s-a desfășurat marți în Ierusalimul de Est. Marșul fusese autorizat de guvernul fostului premier Benjamin Netanyahu cu câteva zile înainte de a pleca din funcție.

Într-un comunicat al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) a fost transmis că avioanele sale de luptă au lovit tabere militare operate de Hamas în Khan Yunis şi Gaza, invocându-se „activitate teroristă”. IDF este „pregătită pentru toate scenariile, inclusiv reluarea ostilităţilor, în contextul actelor continue de teroare din Fâşia Gaza”.

Nu există încă informaţii privind eventuale victime. Un purtător de cuvânt al Hamas a transmis pe Twitter că palestinienii vor continua să reziste şi să îşi apere drepturile şi locurile sfinte din Ierusalim.

Luna trecută, Hamas și Israel au avut 11 zile de confruntări armate, în urma cărora 256 de oameni au murit în Gaza, iar 13 au fost uciși în Israel.

author avatar
Andreea Vlad
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger