AcasăȘTIRI EXTERNES-a răzgândit! Donald Trump cu mască de protecție, pentru prima oară

S-a răzgândit! Donald Trump cu mască de protecție, pentru prima oară

Donald Trump

Premieră la Casa Albă! Președintele american Donald Trump a purtat, în sfârșit, mască de protecție. S-a întâmplat sâmbătă, când șeful de la Casa Ablă a mers la spitalul militar Walter Reed National Military Center din Bethesda, Maryland, de lângă Washington, ca să discute cu militarii aflați acolo în îngrijire, dar și cu medicii și asistenții.

Trump a spus că într-un asemenea loc, protecția este necesară. Nu a fost orice mască, ci una personalizată, albastru închis, în ton cu costumul, și cu sigla prezidențială brodată într-o parte.

Donald Trump a spus că el niciodată nu a fost împotriva măștilor, ci doar că trebuie purtate la momentul potrivit. În timpul vizitei sale la soldații răniți, Trump a insistat că „nu s-a opus niciodată purtării măștilor”, deși, în aprilie, acesta a declarat: „Nu cred că o să port. Nu pot să port mască atunci când mă văd cu președinți, premieri, dictatori, regi, regine – nu știu cum aș putea face asta”.

„Nu am fost niciodată împotriva măștilor”

Președintele american, în vârstă de 74 de ani, a fost sfătuit însă de medici să poarte masca. Ulterior, acesta a spus: „Am și eu o mască, dacă vrei să știi neapărat. Am o mască. Cred că trebuie purtată mai ales la spital, când vorbești cu mulți soldați, oameni care de abia au ieșit din sala de operație, în multe cazuri. Cred că este foarte bine să porți mască. Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că trebuie purtate la timpul și locul potrivit”, citează Mediafax.

Cu alte ocazii, Donald a declarat că nu va purta mască și chiar l-a luat peste picior pe rivalul său din alegerile prezidențiale, democratul Joe Biden, când acesta a apărut în public purtând mască. Atitudinea liderului de la Casa Albă pare să se fi schimbat însă de săptămâna trecută, când a declarat la Fox News că este total de acord cu măștile și chiar îi place cum arată când poartă mască.

author avatar
Andreea Vlad
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger