AcasăȘTIRI EXTERNES-a luptat şi cu Curtea Constituţională, dar, până la urmă, a obţinut...

S-a luptat şi cu Curtea Constituţională, dar, până la urmă, a obţinut ce şi-a dorit: sinuciderea!

sinucidere asistataS-a luptat şi cu Curtea Constituţională, dar, până la urmă, a obţinut ce şi-a dorit: sinuciderea!

Un caz şocant vine din Italia, acolo unde un bărvat s-a luptat în Justiţie ca să obţină dreptul de a se sinucide. Mario, un italian paralizat de 10 ani, a primit dreptul la sinucidere asistată după un proces îndelungat și obositor, într-un caz care a ajuns până la Curtea Constituțională.

Comitetul de Etică al Autorităţii Locale de Sănătate din regiunea Marche a dat undă verde primei sinucideri asistate din Italia. Un bărbat tetraplegic în vârstă de 43 de ani este cel care va primi un medicament care îi va provoca moartea.

Italianul a vrut să moară în ţara lui

În timp ce am rămas nemișcat aici, mi-am dat seama că în ultimele luni am făcut un lucru grozav”, spunea el în urmă cu câteva zile, fiind convins că va primi avizul. „Acum mă simt mai ușor, m-am golit de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor”, a fost comentariul său după ce a primit decizia.

În august anul trecut, Mario a primit din Elveția permisiunea de a merge și de a muri acolo, țară unde este permisă sinuciderea asistată. A ales să urmeze procedeul din țara sa natală pentru a putea muri acasă.

Ce înseamnă sinucidere asistată?

Conceptul de sinucidere asistată medical implică acțiunea celui care o cere: doar el își va putea auto-administra medicamentul letal, nu se va permite nicio intervenție din exterior, precum cea a unui medic, cum este posibil în cazul eutanasiei.

Deși a primit acceptul de a se sinucide, italianul se poate răzgândi chiar și în ultimul moment. Autoritățile, însă, au neclarități și îndoieli în privința dozei de medicament pe care urmează să o primească Mario și urmează să consulte experți.

 

author avatar
Andrei Ștefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger