AcasăȘTIRI EXTERNES-A DECIS LA DAVOS: control total asupra banilor și a Internetului!

S-A DECIS LA DAVOS: control total asupra banilor și a Internetului!

Reuniunea de la Davos, după o pauză de doi ani, s-a încheiat nu fără câteva „bombe” de presă, dar și declarații cu adevărat șocante, care lasă să se întrevadă o mică parte din planul elitei conducătoare. În prima categorie intră vorbele lui Henry Kissinger, care a dinamitat propaganda occidentală cu privire la războiul din Ucraina, iar în cea de-a doua avem intervenția CEO-ului Mastercard, Michael Miebach, care a anunțat sfârșitul sistemului financiar SWIFT.

A existat o lungă listă de dezvăluiri care au ieșit la iveală din recenta întâlnire a Forumului Economic Mondial de la Davos. Însă printre cele care nu puteau trece neobservate regăsim și comentariile lui Miebach, în timpul unei discuții privind viitorul plăților transfrontaliere între națiuni.

Sistemul SWIFT, depășit de vremurile actuale!

CEO-ul Mastercard a participat la o masă rotundă cu tema monedele digitale ale băncilor centrale. Întâlnirea finanțiștilor a fost găzduită de Consiliul Global de afaceri Blockchain. Miebach a fost singurul participant care a recunoscut că sistemul SWIFT, dominat de mult timp de interesele occidentale (americane, mai ales), ar putea fi depășit odată cu proliferarea monedelor digitale în rândul băncilor centrale.

Inițial respinsă ca „teorie a conspirației” (cel puțin asta sugerau, cu ani în urmă, ziarele din Vest), CBDC-urile au devenit brusc știri de „mainstream”, iar tehnologiile blockchain au ocupat locul central al discuțiilor la Davos 2022. În America, Federal Reserve a demarat discuții publice active care evaluează cazul produselor valutare digitale cu amănuntul.

Puțini au fost finanțiștii prezenți la Davos care i-au dat dreptate CEO-ului Mastercard, majoritatea argumentând că SWIFT își va continua prevalența timp de decenii. Cu toate acestea, realitatea este că aproape fiecare bancă centrală majoră din lume urmărește acum un program de monedă digitală.

Și tot ca o dovadă că lucrurile se mișcă în această direcție: după ce băncile rusești au fost excluse din rețeaua de transfer SWIFT, Kremlinul a vorbit despre utilizarea monedelor cripto și digitale pentru a ocoli restricțiile. Iar China tocmai ce și-a lansat pe piață yuanul digital.

Este posibil ca CEO-ul Mastercard să fi „scăpat” adevărul despre ce urmărește – planul liderilor adunați la Davos este ca CBDC-urile (monedele virtuale controlate de băncile centrale) să preia comerțul global mult mai repede decât se așteaptă!

Controlul populației, grija sforarilor de la Davos

Ce s-a mai stabilit la Davos? Și controlul asupra Internetului, cerut de foarte mulți dintre participanți, inclusiv oameni politici! Cum poate fi combătută proliferarea conținutului dăunător în online și ce trebuie făcut pentu a stopa informațiile „dăunătoare”, iată a doua mare temă dezbătută.

Recent, Forumul de la Davos (WEF) a lansat Coaliția globală pentru siguranța digitală, o inițiativă menită să „accelereze cooperarea public-privată pentru a combate conținutul dăunător online”. Printre liderii care sunt implicați în această inițiativă îi regăsim pe șefii de la Google, Microsoft, Interpol, dar și numeroși miniștri din Occident.

Dar poate cea mai interesantă intervenție a avut-o președintele grupului Alibaba, J. Michael Evans, care a vorbit despre dezvoltarea unui „dispozitiv de monitorizare al amprentei individuale de carbon”!

Cu alte cuvinte, el a propus un „tracker” pentru controlul oamenilor!

„Dezvoltăm un instrument prin care consumatorii să își poată măsura propria amprentă de carbon. Ce înseamnă asta? Că, pe o platformă digitală, vor fi introduse date despre deplasări, cum și cu ce se fac acestea, mâncarea consumată și cumpărăturile efectuate. Așa arată un tracker individual al amprentei de carbon” – Michael J. Evans, CEO Alibaba

China și scoring-ul social

Alibaba este, însă, mai mult de atât și tehnologia recunoașterii faciale apare, inevitabil, în povestea noastră.

De fapt, ce se vrea este urmărirea și controlul total asupra fiecărui moment din viața noastră. Pentru a realiza aceste obiective de supraveghere și control al populației, sforarii lumii știu că trebuie să se bazeze ori pe o tehnologie de supraveghere (injectabilă sau implantabilă) a omului, ori să reseteze economia globală și să introducă o monedă digitală (CBDC-urile), care poate și folosită apoi pentru a urmări și a restricționa achizițiile și deplasările.

Lesne de observat că sistemele de urmărire a amprentei de carbon despre care vorbesc șefii gigantului Alibaba merg mână în mână cu scorurile de credit social și cu schemele mai ample de control al populației (recunoaștere facială) deja exportate de China în lumea întreagă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor