AcasăȘTIRI EXTERNES-a dat alarma în China! Ce pune la cale Joe Biden este...

S-a dat alarma în China! Ce pune la cale Joe Biden este fără precedent, niciun alt președinte american nu a îndrăznit să facă asta!

Administrația Biden intenționează să ceară în mod oficial Congresului să aprobe o vânzare de armament către Taiwan, estimată la 1,1 miliarde de dolari, care include 60 de rachete anti-navă și 100 de rachete aer-aer, potrivit a trei surse care au cunoștință directă despre acest pachet militar.

Vestea vine în contextul în care China continuă să trimită zilnic nave de război și avioane în strâmtoarea Taiwan, la doar câteva săptămâni după ce președintele Nancy Pelosi a vizitat insula autonomă și a condamnat încercările Beijingului de a izola și intimida Taiwanul.

Rachete sofisticate și mentenanță

Ca răspuns la vizita lui Pelosi, Beijingul a lansat exerciții militare masive, fără precedent, în jurul Taiwanului, care au implicat pentru prima dată lansarea de rachete deasupra insulei.

Pachetul, care se află încă într-un stadiu incipient, include 60 de rachete AGM-84L Harpoon Block II pentru 355 de milioane de dolari, 100 de rachete tactice aer-aer AIM-9X Block II Sidewinder pentru 85,6 milioane de dolari și 655,4 milioane de dolari pentru prelungirea contractului pentru un radar de supraveghere, au precizat sursele respective, scrie Politico.

Rachetele Sidewinder vor înarma avioanele de luptă F-16 fabricate în SUA ale Taipeiului.

După ce administrația Biden va oficializa notificarea, Comisia pentru relații externe a Senatului și Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților vor trebui să semneze vânzarea înainte ca aceasta să fie finalizată. Este probabil ca legislatorii să aprobe vânzarea, dar procesul ar putea să se prelungească având în vedere vacanța parlamentară în curs.

Reprezentanții celor două comisii nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

În ultimii ani au crescut temerile că China se pregătește să cucerească Taiwanul prin forță militară, bazându-se pe convingerea că insula face parte din China. Ca răspuns, SUA și alte națiuni occidentale au încercat să consolideze apărarea Taiwanului și să laude democrația acestuia, în contrast puternic cu autoritarismul Beijingului.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.455 afisari

7 COMENTARII

  1. CE BIDEN E PRESEDINTE ?,E O MARIONETA .
    Ce-s 60 de rachete antinava ?,ce-s 100 de rachete aer aer ?,NISTE PROMISIUNI !.
    MAI TREBUIE SA AJUNGA !, DUPA EVAPORAREA ACELOR ZECI DE MILIARDE DOAR DINTR-UN DISCURS !!!!!!!!!!, A INCEPUT GOANA PENTRU CASTIG !,IAR BANII II FAC REPEDE DIN ARME !, VACCINURI !!!!!!!!!!!! SI DROGURI !!.
    PE BIDEN IL DUCE NEVASTA LA BUDA CA SA NU CADA SAU SA NU FACA IN PANTALONI !.

      • mai nik cat de mic poti fi !,am scris intentionat cu majuscule ca sa le sara in ochi idiotilor care isi bat joc de aceasta tara si acest popor.

        • de care tara? care popor?
          si de cand esti amaricanofil, cand ii injuri de mama focului ?
          uite unde era „grijuliul” …..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger