AcasăȘTIRI EXTERNES-a cutremurat scena politică! Premierul care a primit o lovitură sinonimă cu...

S-a cutremurat scena politică! Premierul care a primit o lovitură sinonimă cu demisia!

S-a înregistrat un adevărat cutremur politic în Spania! Pedro Sanchez a experimentat o înfrângere usturătoare. Partidul Popular (PP), de centru-dreapta din Spania, a ieşit învingător în alegerile europarlamentare de duminică, obţinând 22 de locuri din cele 61 alocate ţării.

Astfel, Guvernul condus de socialiştii premierului Pedro Sanchez a primit o mare lovitură.

Lupta s-a dus pe anti-corupţie

Socialiştii lui Sanchez, în frunte cu ministrul Energiei, Teresa Ribera, au obţinut 20 de locuri după o campanie în care opoziţia s-a axat pe acuzaţiile de corupţie privată împotriva soţiei premierului şi pe o lege de amnistie pentru liderii catalani pro-independenţă adoptată cu doar o săptămână înainte de alegeri.

Dreapta combinată a obţinut aproape 50%, în timp ce stânga a obţinut 43%.

Votul stângii a fost împărţit între Sumar – partenerul secundar al coaliţiei guvernamentale – care a obţinut trei locuri şi Podemos, condus de fostul ministru al egalităţii Irene Montero, care a obţinut două locuri.

Hacker periculos din Spania, prins în România!

Un bărbat de cetățenie spaniolă, aflat pe lista de „Most Wanted” a Poliției Spaniole, a fost prins miercuri în România, într-o locuință de la periferia Capitalei.

Ancheta a pornit în urmă cu 3 ani, când 5 persoane din Spania au depus plângere că le-au fost atacate conturile bancare prin aplicația de mesagerie WhatsApp.

Bărbatul cumpărase o imprimantă industrială pentru a tipări acte de identitate falsificate cu care ulterior și-a deschis conturi bancare cu care făcea spălare de bani.

Activitatea infracțională a bărbatului s-a desfășurat și pe teritoriul României, unde acesta a falsificat peste 55 de cărți de identitate pe care le-a folosit pentru a deschide sute de conturi bancare, utilizate aşadar pentru spălare de bani.

Infractorul este un cetățean spaniol originar din Murcia. El a fost prins în România, după ce a fugit din țara lui.

author avatar
Andrei Ștefan