AcasăȘTIRI EXTERNES-a aflat! India pune ochii pe cărbunele din Rusia, după ce a...

S-a aflat! India pune ochii pe cărbunele din Rusia, după ce a cumpărat petrol rusesc ieftin

carbune

Pe lângă situația umanitară, generată de războiul din Ucraina, de la începutul căruia au trecut 50 de zile, atenția lumii întregi se îndreaptă și asupra reacțiilor și a urmărilor la nivel economic al crizei generate de invazia rusă asupra teritoriului ucrainean. S-a vorbit frecvent despre sancțiunile impuse Rusiei, la nivel economic, ca urmare a invadării Ucrainei.

În tot acest context, s-a aflat ce ar avea în vedere India, țara din sudul Asiei, când vine vorba de cărbunele din Rusia. Și anume că, deși lumea evită bunurile rusești, gigantul asiatic a pus ochii pe cărbunele rusesc, după ce a cumpărat deja petrol din Rusia, la preț redus, potrivit cnbc.com.

Totul s-a aflat în contextul în care săptămâna trecută Comisia Europeană a propus interzicerea cărbunelui rusesc ca parte a unei noi runde de sancțiuni împotriva acestui stat, ca urmare a invadării Ucrainei.

„Piețele bănuiesc că India și China ar putea stimula importurile de cărbune din Rusia”

Ar mai fi de spus că, potrivit datelor Kpler, o companie de informații despre mărfuri, importurile de cărbune ale Indiei din Rusia au crescut în martie la maxime nemaivăzute de mai mult de doi ani, menționează aceeași sursă. Importurile de cărbune din Rusia au fost de 1,04 milioane de tone, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020, a declarat Matthew Boyle, un oficial al Kpler, pentru CNBC.

„Piețele bănuiesc că India și China ar putea stimula importurile de cărbune din Rusia, compensând o parte din impactul unei interdicții oficializate a UE asupra importurilor de cărbune din Rusia”, a precizat Vivek Dhar, director de cercetare în minerit și mărfuri energetice la Commonwealth Bank of Australia, săptămâna trecută.

De altfel, în cursul săptămânii trecute, India a anunțat că intenționează să dubleze importurile de cărbune cocsificabil ursesc, folosit la fabricarea oțelului. Statul asiatic este al doilea importator de cărbune din lume.

Pe de altă parte, încă de luna trecută se aflase că oficialii acestui stat iau în considerare achiziția de țiței și alte bunuri din Rusia la preț redus, cu plata în rupii schimbați în ruble – VEZI detalii AICI.

„Rusia își oferă petrolul și alte bunuri cu o mare reducere. Vom fi bucuroși să acceptăm. Avem unele probleme privind petrolierele, asigurarea și amestecurile de țiței care trebuie rezolvate. Odată ce facem acest lucru vom accepta oferta de reducere”, a spus unul dintre oficialii guvernului indian.

Citiți și: Jalnica UE: interzicerea cărbunelui din Rusia se amână până la vară

Ruble contra cereale și cărbune / Rusia prezintă lista exporturilor vitale pentru UE

author avatar
Andrei Coman
325 afisari

4 COMENTARII

  1. Afacerile nu se fac cu impostorii imperialisti Americani sau englezoi se face cu India China Brasilia si alte tari

  2. Si astfel vedem ca sanctiunile impuse de politicieni se aplica de fapt doar cetatenilor de rand.

    • Nu au co ae deloc. De asta luptă așa înfocați pentru promovarea leghetebe. N-au nevoie nici de schimbare de sex și nici de tratament hormonal; sunt gata uhși și pregătiți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger