AcasăȘTIRI EXTERNES-a aflat cine a doborât avionul în care era Prigojin (VIDEO)

S-a aflat cine a doborât avionul în care era Prigojin (VIDEO)

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei.

Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova.

Între timp, serviciile de urgență din Rusia au recuperat rămășițele tuturor celor 10 oameni aflați la bordul avionului.

Rosaviația a confirmat că Prigojin era la bord

Rosaviația, autoritatea aeriană civilă a Rusiei, a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit, anunță agenția rusă de presă RIA Novosti. Și adjunctul său, Dmitri Utkin, era în avion.

Sunt semne tot mai evidente că aeronava privată pe lista pasagerilor căreia se aflau și șefii Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a Moscovei.

 

Se pare că zona aeriană din zona capitalei oricum era sever restricționată din cauza atacurilor tot mai îndrăznețe ale ucrainienilor cu drone asupra diverselor obiective.

Agenţia Federală de Transport Aerian a lansat o investigaţie cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri numărându-se Evgheni Prigojin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian într-un comunicat, comform Tass.

Apropiaţii lui Prigojin au zis că e mort

Un canal de Telegram despre care se crede că este legat de Prigojin a spus că liderul Wagner este mort, potrivit BBC, care nu a putut verifica informația. Potrivit Grey Zone, Prigojin a fost „ucis ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei”.

Potrivit informațiilor preliminare, avionul, la bordul căruia se aflau fondatorul PMC „Wagner” Evgheni Prigojin și mâna sa dreaptă Dmitri Utkin, a fost aruncat în aer. Aceste date au confirmat pentru Tsargrad de o sursă a Comisiei din Rosaviatsia.

author avatar
Andrei Ștefan