AcasăȘTIRI EXTERNES-a aflat ce documente a ridicat FBI de la reşedinţa lui Trump....

S-a aflat ce documente a ridicat FBI de la reşedinţa lui Trump. Acuzaţia GRAVĂ adusă fostului preşedinte american

S-a aflat ce documente a ridicat FBI de la reşedinţa lui Trump. Acuzaţia GRAVĂ adusă fostului preşedinte american

FBI a luat 11 seturi de documente clasificate de la reședința Mar-a-Lago a lui Donald Trump din Florida la începutul acestei săptămâni.

Una dintre listele de documente este marcată „TS/SCI” – sau top secret / informații sensibile compartimentate – un nivel rezervat informațiilor care ar putea cauza daune „excepțional de grave” pentru securitatea SUA.

Au recuperat informații despre „președintele Franței”

Printre obiectele ridicate se numără peste 20 de cutii, dosare cu fotografii și o scrisoare de clemență scrisă în numele strategului politic Roger Stone, un aliat de lungă durată al lui Trump, relatează BBC.

De asemenea, au fost recuperate informații despre „președintele Franței”, deși nu este clar la ce se referă. Pe lângă documentele strict secrete, lista include trei seturi de „documente secrete și trei seturi de documente „confidențiale”.

Ce acuze i se aduc lui Donald Trump?

Fostul lider de la Casa Albă este investigat pentru potențială încălcare a Legii Spionajului și, de asemenea, pentru obstrucționarea justiției și distrugere de documente guvernamentale, potrivit mandatului de percheziție la reședința sa din Mar-a-Lago, care a fost făcut public vineri seară.

Donald Trump neagă orice abatere, spunând că documentele erau neclasificate și în siguranță.

1. Toate erau declasificate. 2. (FBI – n.r.) Nu trebuia să «confiște» nimic. Putea să le obțină oricând, fără jocuri politice și descinderi la Mar-a-Lago. (Documentele – n.r.) Se aflau într-un loc sigur, cu o încuietoare în plus, pusă la cererea lor”, potrivit presei apropiate lui Trump.

author avatar
Andrei Ștefan