AcasăȘTIRI EXTERNES-a aflat: ce bancă l-a ajutat pe Biden să ascundă mita din...

S-a aflat: ce bancă l-a ajutat pe Biden să ascundă mita din Ucraina! Dovezi șocante au ieșit la iveală

hunter bidenS-a aflat: ce bancă l-a ajutat pe Biden să ascundă mita din Ucraina! Dovezi șocante au ieșit la iveală

Compania ucraineană de gaze Burisma l-ar fi ajutat pe Hunter Biden să deschidă un cont la o bancă din Malta pentru a ascunde mita din Ucraina.

Burisma, presupusa companie de gaze ucraineană coruptă care l-a angajat pe fiul președintelui american în 2014, și-a deschis un cont în Malta la o bancă care ulterior a fost închisă, notează Daily Mail.

Hunter Biden a ascuns banii într-un cont la Satabank din Malta

Faptul că Hunter Biden și Burisma sunt legați de o bancă acuzată că a încălcat regulile de spălare a banilor vine după afirmațiile făcute de un informator FBI de lungă durată, dezvăluite luna aceasta de parlamentari. Președintele Burisma le-a trimis 10 milioane de dolari lui Hunter și tatălui său Joe Biden folosind o tranzacție offshore.

E-mailurile obținute de pe laptopul lui Hunter Biden arată că acesta i-a oferit directorului Burisma Vadym Pozharskyi declarații de venit, detalii ale pașapoartelor și chiar facturi de utilități, date necesare pentru a deschide un cont la SataBank din Malta, în 2016.

Informațiile a fost trimise proprietarului unei case de licitații din Malta, Pierre Pillow, care a fost ulterior acuzat, în decembrie 2020, de spălare a „milioane de euro”, potrivit cotidianului Times of Malta.

Banca malteză a fost închisă în 2018

Procurorii maltezi au spus că au fost informați de o tranzacție presupus suspectă privind vânzarea unei platforme petroliere dezasamblate care implică Burisma.

Satabank s-a închis în 2018, după ce Unitatea de Analiză de Informații Financiare din Malta a constatat „deficiențe grave” în capacitatea băncii de a respecta legile privind spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Hunter, care a câștigat până la 1 milion de dolari anual în timp ce era în consiliul de conducere al companiei Burisma din 2014 până în 2019, l -a prezentat pe Pozharskyi tatălui său în aprilie 2015 la o cină în capitala americană.

author avatar
Andreea Vlad