AcasăȘTIRI EXTERNERuşii se RĂZBUNĂ pe România! A început jocul psihologic! Diplomat român, EXPULZAT...

Ruşii se RĂZBUNĂ pe România! A început jocul psihologic! Diplomat român, EXPULZAT de la Moscova!

rusia moscovaRuşii se RĂZBUNĂ pe România! A început jocul psihologic! Diplomat român, EXPULZAT de la Moscova!

Alin Iliescu, adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, a fost expulzat de la Moscova!

De ce? Ca răzbunare la decizia autorităților de la București de a-l declara persona non-grata, la sfârșitul lunii trecute, pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.

MAE confirmă decizia ruşilor

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

În 11 mai, ambasadorul României Cristian Istrate a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă a ministerului prin care căpitanul G Iliescu, adjunct al ataşatului militar al Ambasadei României, este declarat persona non grata”, se arată în declaraţia Ministerului de Externe de la Moscova citată de TASS.

Moscova ameninţase de mai mult timp

Moscova anunțase că își rezervă dreptul de a răspunde României cu aceeași monedă. Angajatul ambasadei române are termen 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse.

Această măsură a fost luată de partea rusă ca răspuns la declararea persona non grata a unui adjunct al ataşatului militar al Albasadei Rusiei la Bucureşti, în mod nejustificat, în 26 aprilie”, precizează MAE rus.

author avatar
Andrei Ștefan
493 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce se vede sunt povesti pentru fraieri. Totul a pornit de la scoaterea prin Romanica a agenților rusi din vestul Ucrainei, de care a povestit Tache într-un articol anterior. Pentru ca nu s-au putut opune, ca nu a avut cu ce, bravele servicii secrete românești, au acționat besmetic, în ton cu cehii, polonezii și alți pupincuriști ai yankeilor. Rusii, conform uzanțelor diplomatice, au acționat „în oglinda”. Asta cu răzbunarea rușilor este sa na băgăm și noi în seama. Besmeticii care au condus tara au adus-o în halul în care România nu mai contează pentru nimeni, ca sa nu mai vorbim de Federația Rusa.

  2. Santem folositi de marile puterii,in interesul lor!
    Unicul lucru ce fac,e sa ne puna in pericol,din nou!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger