AcasăȘTIRI EXTERNERuşii se acuză între ei de înaltă trădare! Fabrica puşti pentru o...

Ruşii se acuză între ei de înaltă trădare! Fabrica puşti pentru o ţară străină?

Agenţii FSB l-au acuzat pe cetăţeanul rus Dmitri Kicea, adjunct al şefului laboratorului de testare al fabricii de arme Promtechnologia din Moscova, care produce puşti de vânătoare şi sportive sub marca ORSIS, de înaltă trădare de stat în favoarea unor ţări străine.

Oficiali din cadrul forţelor de ordine au declarat sâmbătă pentru TASS că tribunalul din Moscova l-a trimis deja pe acuzat, care a fost arestat la Moscova, în centrul de detenţie preventivă al FSB Lefortovo, unde continuă să fie achetat

Aici e încarcerat şi Evan Gershkovich

Tot aici este încarcerat şi jurnalistul american Evan Gershkovich, care este arestat pentru spionaj, oficial pentru interesul arătat tot pentru o fabrică de armament, dar din oraşul Ekaterinburg. Kicea riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare.

Uzina Promtechnologia desfăşoară activităţi de cercetare şi dezvoltare în domeniul dezvoltării şi modernizării sistemelor moderne de arme de înaltă precizie şi cooperează cu specialişti din cadrul institutelor de cercetare şi şcolilor tehnice superioare din Rusia în domeniul prelucrării metalelor, ştiinţei materialelor, dezvoltării şi proiectării armelor de calibru mic.

author avatar
Andrei Ștefan