AcasăȘTIRI EXTERNERuşii îi elimină pe toţi cei care îndrăznesc să-l apere pe Alexei...

Ruşii îi elimină pe toţi cei care îndrăznesc să-l apere pe Alexei Navalnîi! Se pun rău cu restul Europei

rusiaRuşii îi elimină pe toţi cei care îndrăznesc să-l apere pe Alexei Navalnîi! Se pun rău cu restul Europei

Rusia a anunțat vineri expulzarea unor diplomați din Suedia, Germania și Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi.

Ministerul rus de Externe a transmis într-un comunicat că Moscova consideră „inacceptabile” acțiunile diplomaților.

Suedia: „Respingem afirmaţia Rusiei”

Cu puțin timp înainte, Ministerul de Externe al Suediei anunțase că unul dintre diplomaţii săi urmează să fie expulzat din Rusia.

Respingem afirmaţia Rusiei că diplomatul a participat la demonstraţie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a MAE suedez.

Anterior, site-ul de ştiri EUobserver a citat surse din cadrul UE afirmând că Rusia a expulzat diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia pentru participarea la mitinguri în sprijinul opozantului încarcerat Alexei Navalnîi.

Nemţii s-au supărat cel mai tare

Decizia Rusiei de a expulza diplomați din Germania, Suedia și Polonia nu este sub nicio formă justificată și deteriorează și mai mult relațiile cu Europa, a reacționat vineri ministrul german de Externe, Heiko Maas.

Va exista și un răspuns dacă Rusia nu reconsideră această măsură, a mai afirmat Maas, într-un comunicat.

Decizia Rusiei de a expulza mai mulți diplomați UE, inclusiv un angajat al Ambasadei (germane) la Moscova, nu este sub nicio formă justificată și deteriorează și mai mult relațiile cu Europa”, a transmis Heiko Maas.

Diplomaţii de la consulatele suedez şi polonez din Sankt Petersburg şi un angajat al ambasadei germane din Moscova sunt acuzaţi că au participat la protestele neautorizate din 23 ianuarie în sprijinul lui Navalnîi, a explicat ministerul rus.

Astfel de acţiuni sunt incompatibile cu statutul lor de diplomaţi, a adăugat ministerul.

author avatar
Andrei Ștefan
326 afisari

4 COMENTARII

  1. Cica Suedia ,,respingem afirmația Rusiei ca angajatul ambasadei a participat la proteste” ! Deci nu neaga vehement ca ar fi participat, nici n-ar putea s-o faca sigur au fost fimați,documentați de ruși! În dec. 1989 mulți diplomați,plus angajati la ambasadele straine din București erau la protestele de strada pt. a intimida securitatea și miliția comunistă! Astea-s practicile de azi și de ieri in diplomație! Cele mai mari clinciuri le au rușii (și turcii!) cu ambsadorii Olandei! Turcii nici nu mai permit personalului amb.olandeze sa revina la post la Ankara! Au închis olandezilor ambasada! Le-au dat cu ușa-n nas !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger