AcasăȘTIRI EXTERNERuşii, cu ochii şi urechile întinse peste tot: agent de securitate britanic...

Ruşii, cu ochii şi urechile întinse peste tot: agent de securitate britanic de la ambasada din Berlin, DECONSPIRAT!

Ruşii, cu ochii şi urechile întinse peste tot: agent de securitate britanic de la ambasada din Berlin, DECONSPIRAT!

Se confirmă încă o dată că spionii ruşilor activează în cele mai importante şi sensibile locaţii din lume. Un britanic care a lucrat la ambasada britanică din Berlin a pledat vinovat pentru opt infracțiuni în temeiul Legii privind secretele oficiale, în legătură cu transmiterea de informații utile Rusiei.

David Ballantyne Smith, care locuia în Potsdam, Germania, și era angajat ca agent de securitate la ambasadă, a fost extrădat în Marea Britanie din Germania în urma arestării sale de către poliția germană în august 2021.

Materiale compromiţătoare în apartamentul său

Au fost găsite înregistrări video de la ambasadă şi draftul unui mesaj către un ataşat militar rus, datat 14 mai 2020. În mesaj, el confirma că lucrează la ambasadă şi dorea să rămână anonim, oferind o carte clasificată drept „oficial sensibilă”.

De asemenea, au fost găsite e-mailuri şi documente clasificate „secrete”, fotografii cu permisele de securitate ale unor angajaţi şi cu informaţii personale, precum şi cu afişe sau panouri din ambasadă.

Spionul a pledat vinovat

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a pledat vinovat pentru opt infracțiuni la 4 noiembrie. Judecătorul Mark Wall a ridicat vineri restricțiile privind raportarea pledoariilor lui Smith, după ce procuratura a indicat că nu va solicita un proces pentru o a noua acuzație la care Smith a pledat nevinovat.

Cazul poate ridica, de asemenea, întrebări cu privire la verificările efectuate asupra unor angajaţi precum Smith, care este recrutat la nivel local.

author avatar
Andrei Ștefan
381 afisari

5 COMENTARII

  1. Pe linga garnitura de informatori sovietici recrutati dupa razboi din rindul intelectualitatii de top din UK, amaritul asta de paznic e un nimeni.
    Place sau nu, rusii sint primii in Lume la spionaj, urmati de britanici.
    Americanii sint niste stafii in domeniu….

  2. Inseamna ca rusii o sa auda si ca ma trece un parț fantastic ca am mancat fasole, pastai galbene si mazere,,,
    💨… uuuh mama parca am mancat branza uda de oi de la nenea Gigi…

  3. Daca golanu ala militeanu ala de Corleone manca asa ceva il lua cu salvarea pentru deflaturizare cu andreaua la rozeta de castan 🌰 uuh..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger