AcasăȘTIRI EXTERNERușii au vaccinul anti-coronavirus? Descoperirea șochează întreaga lume

Rușii au vaccinul anti-coronavirus? Descoperirea șochează întreaga lume

Peste 100 de potenţiale vaccinuri împotriva coronavirusului sunt în curs de dezvoltate în lume.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cel puţin două sunt în etape finale ale testelor clinice (faza a treia), unul fiind dezvoltat de compania chineză Sinopharm şi altul de Astra Zeneca împreună cu Universitatea Oxford.

Ceea ce nu s-a știut până acum este că, numerosi oameni de afaceri, miliardari, directori de companii si oficiali guvernamentali ruși au primit doze ale unui vaccin experimental, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova.Și asta, încă din luna aprilie!

Institutul Gamaleya a finalizat un proces de testare pe oameni, în care a fost implicat personal militar, însă rezultatele acestuia nu au fost publicate.

Deocamdată, pentru prima fază de testare a vaccinului au fost folosiți 40 de oameni, dar grupul se va extinde pentru etapa următoare.

S-a vaccinat Vladimir Putin?

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă Vladimir Putin sau alți oficiali din administrația prezidențială au beneficiat de acest vaccin.

Specialiștii OMS spun că în luna august urmează o nouă rundă de teste, pe mii de oameni din Rusia, Arabia Saudită si Emiratele Arabe Unite, fiind de așteptat ca vaccinul să fie distribuit la nivel național în septembrie.

Rezultatele sunt ținute „la secret”, mai ales că țări precum Canada, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, au acuzat Rusia că ar fi încercat să fure, chiar săptămâna trecută, cu ajutorul hackerilor, cercetarile privind vaccinul. Așa cum era de așteptat, oficialii ruși au negat acuzațiile.

De la începutul pandemiei, Rusia a raportat peste 750.000 de cazuri de coronavirus.

Rusia are în plan să producă, anul acesta, 30 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, cu posibilitatea fabricării altor 170 de milioane de doze în străinătate, potrivit stirileprotv.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu