AcasăȘTIRI EXTERNERuşii au mai rămas fără o sursă URIAŞĂ de informaţie externă: Kremlinul...

Ruşii au mai rămas fără o sursă URIAŞĂ de informaţie externă: Kremlinul a blocat un gigant IT!

google newsRuşii au mai rămas fără o sursă URIAŞĂ de informaţie externă: Kremlinul a blocat un gigant IT!

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a blocat Google News, serviciul de ştiri al grupului Alphabet, sub acuzaţia că a permis accesul la ceea ce numeşte materiale false despre operaţiunea militară a ţării în Ucraina, a anunţat miercuri agenţia de presă rusă Interfax.

Agenţia rusă nu a oferit detalii. O nouă lege din Rusia face ilegală relatarea oricărui eveniment care ar putea discredita armata rusă.

Google taxase primul războiul din Ucraina

Reacţia ruşilor a venit după ce Google a anunțat că va pune pe pauză toate reclamele al căror conținut exploatează, desființează sau aprobă conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Măsura apare după ce mai multe platforme importante de socializare au anunțat noi restricții de conținut în legătură cu conflictul, inclusiv blocarea organelor media de stat rusești RT și Sputnik în Uniunea Europeană.

De asemenea, un tribunal din Moscova a declarat compania Meta fondată de Mark Zuckerberg ca organizație extremistă și a interzis rețelele de socializare Facebook și Instagram. Judecătoarea Olga Solopova a notat în hotărâre că decizia „trebuie pusă în aplicare imediat”.

author avatar
Andrei Ștefan
385 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rusii beneficiaza de lipsa unei surse uriase de dezinformare. Vor fi mai linistiti, fata de potopul de asemenea surse care toaca Romania si pe romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger