AcasăȘTIRI EXTERNERușii au aflat de planurile României. Cum va furniza țara noastră arme...

Rușii au aflat de planurile României. Cum va furniza țara noastră arme Ucrainei

tancuri trenRușii au aflat de planurile României. Cum va furniza țara noastră arme Ucrainei

România începe furnizarea pe scară largă de armament și muniție pentru Ucraina, după ce luni a fost deschis sectorul de cale ferată Berezino (stație ucraineană) – Basarabeasca (stație moldovenească), cu ocolirea Transnistriei, în regiunea Odesa.

Tronsonul părăsit de cale ferată cu o lungime de 23 de kilometri dintre Republica Moldova și regiunea Odesa a fost refăcut în 2022.

Tronsonul, refăcut în 2022

Segmentul de cale ferată este pentru Ucraina o legătură rapidă cu portul Reni de la Dunăre, care are ieșire la Marea Neagră. Mai mult decât atât, pe vreme de război aceasta este singura posibilitate de a lega infrastructura feroviară din sudul regiunii Odessa, de la Izmail la Belgorod-Dneprovski cu celelalte drumuri ale Ucrainei prin tranzit prin Republica Moldova, informează presa de la Chişinău.

Liderul social-democraților moldoveni, Victor Șelin, a remarcat pentru „Nezavisimaia Gazeta” că deschiderea acestui mic tronson de cale ferată între stația ucraineană din regiunea Odesa și nodul feroviar moldovenesc care se învecinează cu acesta va permite livrarea în Ucraina de încărcături militare din România.

Politicianul moldovean a arătat că încă în perioada URSS-ului de la porturile românești Galați și Brăila a fost construită o cale ferată cu ecartament larg (ca în Republica Moldova și Ucraina). Pe restul teritoriului României funcționau căi ferate cu ecartament îngust, ca în Europa.

Rușii au aflat de deschiderea micului tronson

„Atunci ecartamentul larg a fost pus în România pentru a proteja URSS-ul (în caz de necesitate) pe teritoriul românesc. Acum ea este necesară NATO și Statelor Unite pentru livrări de arme și militari în Ucraina. Dar acest lucru se poate întâmpla numai cu încuviințarea Chișinăului, deoarece drumul direct din România în regiunile Odesa, Nikolaev și Herson merge astăzi prin Republica Moldova . Dar din România prin Republica Moldova se poate ajunge și în alte regiuni ale Ucrainei – Moghilev – Podolsk, Kiev, Cernigov, Lvov”, a explicat Victor Șelin.

Informația referitoare la deschiderea micului dar importantului tronson de cale ferată pentru Forțele Armate ale Uctainei, care leagă o stație de cale ferată moldovenească de una ucraineană a ajuns și la urechile rușilor.

author avatar
Andreea Vlad
1.214 afisari

16 COMENTARII

  1. Rușii au aflat de planurile României si au sunat-o pe Andreea Vlad de la fitzuica ””National”’ sa ne spuna si noua despre asta.
    Saru’ manusitele d-na Vlad! Multumin. Recunostinta,

  2. ”Acum ea este necesară NATO și Statelor Unite pentru livrări de arme și militari în Ucraina.” Usurel! ”’livrări de arme și militari în Ucraina.” Care militari?

  3. Din fericire TRADATORII CRIMINALI incepand cu RETARDATUL khazar ZoiANUS Negustor de copii nu mai au mult timp la dispozitie pana sa fie SPAZURATI, iar razboiul din Stania este deja castigat de Putin.
    De aceea urmeaza ca Putin sa faca o vizita in Satania sa vada ce a mai ramas din nazisti si din tara sclavilor khazari facuta din furat.

    Ce minciuni se spun in media europeana nu mai conteaza pentru nimeni cu toti neuronii valizi.
    Numai prostii mai pun botul la aceste minciuni.

  4. Daca transportau droguri ilegal ar fi castigat mai bine si nu aveau riscul sa ii bombardeze rusii. De ce nu le transporta prin ungaria, sau bulgaria, sau polonia? Pentru ca romania este impinsa in razboi si manechiniii americani de la bucuresti nu le pasa

  5. Eu cred ca dupa momentul hashi – drona Sua- a venit momentul sa nu mai slavim slavul si sa ne vedem de propria inarmare. Vedeti ca nu avem elicoptere de recuperare. Nu avem flota. Nu avem arme capabile. Politicul roman sa se dezmeticeasca e ora 12 fara un minut.
    Nu mai avem timp de inzestrari pretentioase ca nu e timp. Javelin si Stinger la greu. Baterii de coasta si Himmars bataie f lunga 500 km probabil americanii vor pregati si variante mai lungi. Lucruri destepte si ieftine. Americanii vor fi f solicitati. Arme bune are si Coreea si Japonia. Uite NLAW e un antitanc portabil facut de anglosuedezi f usor de invarat fata de Javelin care distruge usor un T90… Arme usoare destepte si rapace.Triplat bugetul inarmarii 7% Pib.
    Ucrainienii le da prin turela cu de toate la rusi de la ulei incins si muraturi la fumigene si grenade artizanale. Nu radeti stiti ce pute si ustura zeama de muraturi?

    Vorba domnului Neo:
    -Guns, a lot of guns…

  6. Iar Ghepard la greu are 1100 de trageri pe minut /2 tevi. Aia e o raza lasar buna de topit orice drona de atac. Racordate centralele electrice la centrale protejate si cautate solutii de aparare civila si deviere electronoca in spatii nelocuibile in CSAT.

  7. Puse cate 2 in X ai 5 puncte de contact nu 1simplu ca ucraini ca asa punea domnul Hitler si nu trecea nimic in Berlin.

  8. Stio care farmecul muscale in razboiul bipolarului livid?
    NU ca omoara o groaza de slavi ca imi creste inima. Ci ca omoara 90% rusi cel putin asta era statistica in zona. Eu pentru asra nu pot spune decat
    MERSI PUTIN.
    MERSI PRIGOJIN.
    Si sper ca visul lui Prigojin de a cuceri Nato si apoi de a cuceri restul lumii sa ramaie un vis ca visul meu mare de a face o noapte de amor cu Anuța Pauker ce ne-a scapat de burgheji..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger