AcasăȘTIRI EXTERNERusia vorbește despre Al Treilea Război Mondial. Mesajul lui Lavrov pentru lumea...

Rusia vorbește despre Al Treilea Război Mondial. Mesajul lui Lavrov pentru lumea întreagă: „Va fi nuclear și va fi devastator!”

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe

Încă de la izbucnirea conflictului din Ucraina, după atacul Rusiei, au sporit îngrijorările și discuțiile despre eventualitatea riscului declanșării unui Al Treilea Război Mondial.

În cea de-a șaptea zi de război în Ucraina, dar și pe fondul unui mesaj transmis, miercuri, de către președintele Volodimir Zelenski, cum că „astăzi, ucrainenii sunt un simbol al invincibilității” , vine un avertisment de ultim moment din direcția Rusiei. Declarații care nu au cum să fie trecute cu vederea, mai ales că e vorba despre un subiect dătător de fiori în Europa și nu numai.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a afirmat, miercuri, că dacă ar fi să aibă loc un al Treilea Război Mondial, ar implica arme nucleare și ar fi distructiv, anunță Reuters, care preia agenția de presă RIA.

Ministrul rus de Externe a mai declarat că Rusia s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare, menționează aceeași sursă.

Declarațiile ministrului de Externe de la Kremlin vin în contextul în care, recent, liderul de la Washington, Joe Biden, a transmis că SUA nu vor interveni armat în Ucraina.

În schimb, a spus liderul de la Casa Albă, trupele americane au fost dislocate în Europa nu pentru a lupta în Ucraina, „ci pentru a-și apăra aliații NATO în cazul în care Putin decide să continue să se deplaseze spre vest”. Citiți mai multe AICI. 

Ciucă a discutat cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris

Pe de altă parte, premierul Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că a discutat, seara trecută, cu Kamala Harris, vicepreședintele american, despre situația conflictului din Ucraina, urmare a invaziei rusești. „Aseară am avut o discuţie cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, şi au fost abordate subiecte legate de modul în care evoluează situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi, desigur, situaţia conflictului generat de invazia armatei ruse în Ucraina.

Am discutat şi i-am mulţumit pentru suplimentarea numărului de militari americani la Marea Neagră şi, totodată, am discutat despre modul în care România s-a implicat în gestionarea situaţiei de la graniţa cu Ucraina, scoţând în evidenţă solidaritatea de care au dat dovadă instituţiile statului, cetățenii români, și a fost foarte apreciată modalitatea în care de la cetățean la instituțiile statului, s-a reacționat şi a existat o implicare deosebită, arătându-se cu adevărat fața României și empatia, solidaritatea cu care s-a acționat pentru această situație deosebit de gravă”, a transmis Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern din 2 martie.


author avatar
Andrei Coman
915 afisari

27 COMENTARII

  1. Nato, cauza tuturor relelor. Ambiția limbricilor amerloci de a controla lumea, v-a duce la sfârșitul omenirii.

    • iobagule fugi si pupa curu lu putin. nu mai scrie ca un rahatel mic ce esti. degeaba mai tastezi ca vita din piata rosie. nu mai pune nici dracu botul la ce minciuni mai scorniti rusnaci obositi ce sunteti

      • Ministrul rus de Externe a mai declarat că ”Rusia s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare”.
        Ai citit articolul inainte de a comenta?

  2. Ah , pacat ca nu pot sa postez meme-uri! Aveam una beton cu putin tolanit in fotoliu ca un pasa si dedesubt scris : Allah willing, our enemy will perish like the dogs they are.

    • Lavrov vorbeste despre pericolul unui razboi nuclear iar Ciuca face bla, bla, bla cu Kamara pe care o doare direct in Harris de noi si de ucrainieni, sau rusi sau europeni. Halal conducatori avem. Or fi vinduti sau prosti ? Dar daca sunt si una si alta ?

  3. Cum au ajuns europinii prin liderii astia de mucava sa ajunga teatru de razboi ??? Ce miza au nemernicii astia cu nom in confruntare cu Putin daca nu pe resurse , nu le hartiile tiparite doar pe credinta asta nu cedat in fata lor si diabolicii si au folosit trollul comic!!!

    • Presedintele nu mai schimba si el tricoul?
      E unul si acelasi de o saptamana sau mai are si altele la fel?

  4. Cred ca generalii americani trebuie sa deschida o cale de a comunica cu generalii rusi si deschisa o cale de a bombarda buncarul mafiei ruse altfel nebunu poate ataca neconventional din 12 bombe s-a terminat pământul.Aici e o lupta a umanitatii! Vor fi zone pe glob cu aer teribil de rarefiat. Oceane si insule zone arctice si deserturi. Nu exista nu ma intereseaza cat respiri.

  5. Romania e ferita de astfel de atac datorita pozitiei geomilitare. Avem centrala de la Cernavoda si orice atac ar duce si la disparitia a jumate de Rusia. Iar pozitia Ungariei e strategica. Nu o sa iradieze Ungaria. Apoi la cat de prost lupta cum mai poti inainta? Daia e bine ca rusii sa-si gaseasca un general Vlad si un general Stanculescu si daca nu reusesc ei ii ajutam noi sa il aduca pe Putin in vizita la Targovistea sa joace o hora de iauzi una iauzi doua iauzi 3 sa-i dam batai… Mai maaaai… 🤗

    • Sau dus la balamuc la ce sa joace poate nu-i place si acolo o sa se intalneasca si cu alte personalitati istorice. Se poate intalni cu domnul Napoleon dar si cu domnul Hitler poate intalni savanti de renume sau jucatori poate face planuri de razboi si cucerire a lumii, iar cand se infurie isi poate lua tratamentul dar si camasuta cu nasturi pe la spate…

  6. Acesta pare sa fie raspunsul lui Lavrov la spusa lui Biden ca daca restrictiile nu sunt indeajuns, atunci o sa ofere Rusiei un razboi mondial. Cu alte cuvinte Lavrov ii atrage atentia lui Biden ca un razboi mondial ar fi devastator, neutilizarea nuclearelor in acest caz nemaifiind posibila.
    Ar trebui ca lucrurile sa se linisteasca, sa se renunte de ambele parti la declaratiile belicoase daca vrem sa ajungem la pace, altfel ce se intampla acum in Ucraina ar fi o joaca de copii in comparatie cu un razboi nuclear.

  7. Trebuie sa faca si jidanul Zelenschi niste concesii pt a intra macar intr-un luuung razboi rece. Sa cedeze Lugansc si Crimeea apoi, trasat asa ca in Transnistria un fin coridor tampon acolo o sa fie marele zid al Vestului. Germania sa-i învețe sa stie cum sa se comporte la un astfel de zid pe modelul Zidului Berlinului.

  8. Si asa 90% acolo e rusesc. Apoi cei care vor in Rusia sa poată merge peste zid, iar cei doar ucrainieni ce vor in vest sa poată trece in vest…
    Kim mi se pare un adevărat lord pe langa ce face taranu asta de Putin ..

    • Mai speriat ca tine romane e occidentul nu intelege. Mai ales nordicii. Nu au fultura comunista xa noi polonii slovachi gen. Si nici nu au material literar. Pt ca in occident totul e cu antinazism.
      Nici nu gasesti asa in lume. Uite eu le recomand pe iute inainte ca nu e timp de citit 5 filme 4 romanesti si 1 strain. Asa ca un stagiu minim de pregatire..

  9. Au si traducere in engleza majoritatea pe youtube, torent sau alte surse net.
    1 Filmul polonez – Katin – drama
    2Filmul romanesc – Cel mai iubit dintre pamanteni-drama
    3 Filmul romanesc – Hotel de Lux (romania-franta)film artistic
    4Filmul romanesc – Crucea de piatra – comedie- peste 18 ani
    5Filmul romanesc – Nunta muta – melodrama

  10. Si la sfarsit Kamala la batut usurel pe burtica si Ciuca-Azorel nu mai poate de bucurie stand cu limba scoasa si dand din codita asteptand un osisor de ros.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger