AcasăȘTIRI EXTERNERusia va ataca şi Finlanda? Imaginile care dau şi mai mulţi fiori

Rusia va ataca şi Finlanda? Imaginile care dau şi mai mulţi fiori

rusia-finlanda-twitterRusia va ataca şi Finlanda? Imaginile care dau şi mai mulţi fiori

Rusia a făcut o „greșeală strategică de proporții”, deoarece Finlanda și Suedia par a fi pregătite să adere la NATO chiar din vară. Washingtonul mizează pe această evoluție care va întinde armata Rusiei și va mări alianța occidentală de la 30 la 32 de membri, ca o consecință directă a invaziei președintelui Putin în Ucraina.

Oficialii americani au declarat că aderarea la NATO pentru ambele țări nordice a fost „un subiect de conversație și mai multe sesiuni” în timpul discuțiilor dintre miniștrii de externe ai alianței de săptămâna trecută, la care au participat Suedia și Finlanda. „Cum poate fi aceasta altceva decât o gafă strategică masivă pentru Putin?”, a declarat un oficial american de rang înalt.

Rusia mută echipament la graniţa cu Finlanda?

Arme grele rusești, inclusiv sisteme de rachete, au fost văzute îndreptându-se spre granița cu Finlanda. Imagini neconfirmate par să arate două sisteme rusești de apărare de coastă care se deplasează de-a lungul unui drum de pe partea rusă a graniței care duce la Helsinki.

Sistemele de rachete sunt considerate a fi sistemul mobil de apărare de coastă K-300P Bastion-P, conceput pentru a elimina navele de suprafață inclusiv grupurile de luptă de portavioane.

Prim ministrul Finlandei, Sanna Marin, a declarat că a sosit momentul ca Finlanda să își reconsidere serios poziția față de NATO. „Rusia nu este vecinul pe care îl credeam”, a declarat ea la sfârșitul săptămânii, îndemnând ca decizia să fie luată „în mod temeinic, dar rapid”.

Cred că vom avea discuții foarte atente, dar, de asemenea, nu vom folosi mai mult timp decât trebuie în acest proces, deoarece situația este, desigur, foarte gravă”, a continuat ea.

NATO, permanent la frontierele aliaţilor

NATO face planuri de desfășurare a unei forțe militare permanente de amploare la frontierele membrilor pentru a preveni o nouă invazie rusă, în timp ce se adaptează la o „nouă realitate”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că acțiunile președintelui Putin au provocat „o transformare fundamentală” a alianței politico-militare, care va reflecta consecințele pe termen lung ale războiului din Ucraina.

Stoltenberg a declarat că puterea militară a NATO ar putea fi întărită din nou pentru ca țările care au granițe comune cu Rusia și Belarus să fie capabile să respingă o tentativă de invazie.

author avatar
Andrei Ștefan
1.162 afisari

6 COMENTARII

  1. And now Megan Rapinoe and Sanna Marin have been recognized as Young Global Leaders by the World Economic Forum(mă-sa mai e si limbistă, are planeta cota de devianți ?

    • Adevarat ca esti deviat mental ,martafoiule ryzenica p…ta mica!Daca putin e pus la pamant sa vezi cum ne reguleaza UNCHIUL Sam Osa mergem la Unchiu sa-l intrebam daca avem voie sa ne futem gagicile sau tre sa fim homalai si trans,pedofili si lezby , zoofili si bisex

  2. Ca și in cazul Ucrainei, când Rușii au avut informații că ucrainienii pregăteau un atac masiv asupra regiunilor estice -Lugansk si Donetsk, probabil si acum rușii au informații că i se pregătește ceva pt regiunea Kaliningrad aflată intre Polonia și Lituania…
    (Nu degeaba ministrul adjunct de Externe rus Alexandr Grușko, a avertizat împotriva „oricărei potențiale acțiuni” care ar putea fi încercată împotriva Kaliningradului. „Sper cu adevărat că bunul simț în Europa nu va permite aceasta”, a declarat oficialul rus „Cred că mulți înțeleg că s-ar juca cu focul”, a insistat el…)
    De altfel, pe aici au aparut informații despre niște intensificari ale prezenței militare ruse in Belarus…

  3. Ai de p’la voastră rusnaci bețivi și ordinari😆Voi nu ați fost în stare în Ucraina de nimic.Nu ați demonstrat, decât,cruzime,prostie și incompetență crasă,până acum. Vă bat ukri de vă kkți pe voi,să fie clar! La sfârșitul campaniei voastre de kka,Crimeea și Donbasul ,va fi înapoi la Ukraina,iar federațua viastră de doi bani se va sparge.Hogw!😉

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger