AcasăȘTIRI EXTERNERusia TRIŞEAZĂ pe toate fronturile. Cum driblează sancţiunile economice impuse de Occident

Rusia TRIŞEAZĂ pe toate fronturile. Cum driblează sancţiunile economice impuse de Occident

rusia importuriRusia TRIŞEAZĂ pe toate fronturile. Cum driblează sancţiunile economice impuse de Occident

Rusia a căutat soluţii prin care să se descurce din punct de vedere economic, după sancţiunile impuse de Occident. Şi se pare că au găsait variante, dar ele sunt la limita legii, ba dincolo de ea.

Astfel, autorităţile de la Kremlin iau în calcul să permită comercianţilor cu amănuntul să importe produse fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale, după ce mărcile globale au oprit vânzările sau exporturile din cauza invaziei sale din Ucraina.

Vor apela la „importurile paralele”

Permiterea ”importurilor paralele” reflectă modul în care sectorul vânzărilor cu amănuntul al Rusiei a fost perturbat de sancţiunile economice occidentale şi de deciziile unor firme internaţionale precum H&M şi Nike de a-şi restrânge activitatea în Rusia.

Iniţiativa FAS care permite importurile paralele va fi o măsură eficientă de sprijin…

Întreprinderile mici şi mijlocii vor avea voie să importe în mod legal mărfuri străine fără a solicita permisiuni suplimentare, iar consumatorul va avea acces la o gamă mai largă de bunuri de calitate înaltă la preţuri rezonabile”, a declarat directorul general al Wildberries, Tatyana Bakalchuk, într-un comunicat.

Guvernul Rusiei a propus o serie de măsuri de sprijin pentru a încerca să-şi susţină economia în faţa sancţiunilor occidentale din cauza conflictului din Ucraina. Cu toate acestea, Kremlinul se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.

Australia anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Australia a adoptat duminică noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, interzicând cu efect imediat exporturile de alumină şi bauxită. Producţia de aluminiu a Rusiei depinde în proporţie de 20% de alumina importată din Australia.

Aceasta din urmă, deţinută de Rusal şi de gigantul minier anglo-australian Rio Tinto, a promis să rupă toate legăturile comerciale cu Rusia.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a mai declarat că guvernul său cooperează cu aliaţii săi pentru „a pune presiune maximă asupra regimului lui Putin pentru a se retrage din Ucraina”.

author avatar
Andrei Ștefan
849 afisari

2 COMENTARII

  1. Îngrozitor. În mod normal Russia ar fi trebuit, pe lângă sancțiunile occidentale, să-și mai pună și singură niște sancțiuni. Poate, mai în vară. Și așa ministrul german al economiei Robert Habeck e îngrozit de perspectiva ca la iarnă să aibă depozitele de gaz goale dacă rușii întrerup livrarea iar nemții să înghețe prin case. Însă, important este ca rușii să întrerupă livrarea ca să nu mai primească bani. Așa le trebuie, să rămână fără bani.

  2. Ai dracu’ ruși! În loc să sufere, ei trișează! Dacă nici într-un sancționat nu mai poți avea încredere…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger